Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United fullstendig ydmyket av City

Ole Gunnar Solskjærs menn sleit stort mot naborivalen. Utgangspunktet før semifinale-returen er bekmørk.

Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer looks dejected at half-time during the Carabao Cup semi final first leg match at Old Trafford, Manchester.
Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer looks dejected at half-time during the Carabao Cup semi final first leg match at Old Trafford, Manchester. Vis mer

Manchester United - Manchester City 1-3 (0-3)

Den første av to kamper i Ligacupens semifinale, hvor de røde var ute etter et godt utgangspunkt før returen på Etihad.

I stedet opplevde Ole Gunnar Solskjær det verst tenkelige scenarioet.

Allerede etter halvtimen spilt lå Manchester United under med to mål - og det skulle bli verre. For et selvmål av Andreas Pereira gjorde ydmykelsen komplett før pause.

Og det var fortjent.

- Det kunne vært flere scoringer for dem, selvfølgelig kunne det vært det. Fra første målet deres mister vi hodet litt. Vi var litt skuffet og ble springende for mye i mellom. Vi visste vi måtte presse for å få scoringen. Det andre målet var dårlig forsvart, det skal vi gjøre bedre. På det tredje målet så det ut som spillerne hadde gitt opp neste, sier Solskjær til Viasat.

Nordmannen mener mannskapet hans leverte en god andreomgang. På spørsmål om han tror det blir mer spekulasjoner om framtiden hans, er han klar.

- Nei, ikke i det hele tatt, svarer Solskjær kontant.

I pausen var Viasat-studio nærmest i harnisk over det som ble servert fra Old Trafford.

- Du skulle nesten ikke tro de spilte i samme divisjon. Det må være ekstremt skremmende for Manchester United å se en slik klasseforskjell. De blir totalt spilt av banen, sa Morten Langli.

Og klasseforskjellen i kveld var stor, for det kunne fort stått 5-0 til hvilen. I stedet fikk United et ørlite håp med Marcus Rashfords trøstemål i andre omgang.

Perlescoring

Det hadde knapt vært noen sjanser i kampen da Bernardo Silva presenterte seg etter 17 minutter. Portugiseren tok med seg ballen noen meter, før han hamret kula forbi David de Gea via tverrliggeren oppe i venstre hjørne.

En perlescoring.

På dette tidspunktet hadde United vist lovende takter det første kvarteret, uten at laget maktet å teste keeper Claudio Bravo. 0-1 så tidlig i kampen var et marerittscenario for Solskjærs menn.

Og nå handlet det meste om City, som hadde full kontroll i banespillet og mye ball. De lyseblå var overlegne i alle spillets faser, og doblet ledelsen etter en snau halvtime.

At Pep Guardiola startet kampen uten rene spisser var ikke noe problem. Riyad Mahrez løp seg fri fra kanten og inn i midten, hvor han mottok ballen av Bernardo, før han vendte ut de Gea og satte ballen i det tomme målet.

Hjemmelaget måtte klare seg uten midtstopper Harry Maguire, som pådro seg en skade mot Wolves i FA-cupen. Han kjempet en kamp mot klokka, og Solskjær tok ingen sjanser med landslagsspilleren.

I stedet fikk Phil Jones, som kun hadde spilt fem kamper totalt denne sesongen, en sjelden kamp fra start. Det var merkbart at Jones og Victor Lindelöf ikke har spilt mye sammen, og Maguire var dypt savnet.

Som da Kevin De Bruyne sendte Jones langt ut i pølseboden med ei enkel finte, før han sendte ballen inn foran målet hvor Andreas Pereira var uheldig og satte ballen i eget mål.

- Phil Jones er komplett hjelpeløs, sier Rune Bratseth i Viasat-studio om midtstopperen.

Misfornøyd

Solskjær var tydelig misfornøyd med noe på sidelinja i forkant av den tredje scoringen, for nordmannen diskuterte heftig med fjerdedommeren.

Etter 50 minutter kom Uniteds første skudd på mål på to kamper - betegnende og symptomatisk for kvelden.

Solskjær lot flere unggutter få sjansen i kveld, som Brandon Williams på venstreback og Mason Greenwood på topp. Williams hadde spilt ni kamper på A-laget, uten tap. Den statistikken røk med glans i kveld.

I det forrige oppgjøret mellom rivalene traff Solskjær perfekt med kampplanen. United skapte sjanser på løpende bånd i 2-1-seieren på Etihad.

De røde har gang etter gang vist at de er best når de raske angriperne får rom og kontringer, og viste det igjen etter 70 minutter.

Hjemmelaget vartet opp med en perlekontring, hvor Greenwood satte fart og spilte ballen gjennom til Rashford, som var iskaldt alene med keeper og plasserte ballen helt nede i hjørnet.

Det ble med trøstemålet, noe som gir et vanskelig utgangspunkt før returen på Etihad 29. januar.

P.S. Phil Jones så ut til å slite med låret mot slutten av kampen, og en mulig skade kan gi Solskjær ytterligere problemer på stopperplass.