MATCHVINNER: Danny Welbeck hadde en rekke sjanser til å score, men ventet til det 81. minutt. Mye av æren for scoringen må han dele med Antonio Valencia. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
MATCHVINNER: Danny Welbeck hadde en rekke sjanser til å score, men ventet til det 81. minutt. Mye av æren for scoringen må han dele med Antonio Valencia. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNISVis mer

United ga ligalederen svar på tiltale

Slo Arsenal etter dramatisk 2. omgang.

Arsenal - Manchester United 1-2

(Dagbladet): Bare tre poeng var godt nok for Manchester United mot Arsenal, etter overtidsseieren til byrival City noen timer tidligere på dagen.

Det er en formidabel oppgave for ethvert bortelag på Emirates  - og det så ikke så lyst ut da toppscorer Robin van Persie banket inn 1-1 for Arsenal med snaue 20 minutter igjen av ordinær tid.

Men Uniteds evne til å få det avgjørende målet på slutten er velkjent. Og da innbytter Andrei Arsjavin ga Antonio Valencia fri bane inn i 16-meteren etter 81 minutter, og Danny Welbeck bredsidet inn 2-1, holdt det såvidt for de regjerende ligamesterne.

- Arsenal er et topplag. Hjemmestatistikken deres har vært sterk, så det er godt å komme herfra med seier. Der vi hadde god kontroll før pause, var vi heldig som kom godt fra det den første halvtimen i 2. omgang. Da spilte de seg til to-tre store målsjanser, sier sir Alex Ferguson.

Igjen.

Resultatet betyr at stillingen i teten er uforandret etter «Super Sunday», men det ser mer og mer ut som ligagullet vil stå mellom de to Manchester-lagene.

Arsenal gikk på sitt andre strake tap, og har fem poeng opp til den viktige fjerdeplassen.

- Spillerne følte presset etter to strake tap, så det tok oss en omgang før vi kom med i kampen. Vi gjorde defensive feil på det andre målet, men vi var uheldig ved å ikke sette flere av sjansene, sier Arsene Wenger.

United styrte
Når Manchester United har gjestet Emirates tidligere, har Arsenal gjerne dominert banespillet, mens United har kontret helhjertet.

De første 45 minuttene var det imidlertid gjestene som fikk styre det meste - mens Arsenal ikke engang evnet å kontre.

Særlig sleit Arsenal på sin høyreside, der midtstopper Johan Djourou til stadighet var på dypt vann i sin høyrebackrolle. Nani og Evra fikk nærmest gjøre som de ville, men sviktet nesten hver gang med den forløsende sistepasningen eller avslutningen.

Det måtte en gammel ringrev til for å vise hvordan det skulle gjøres: På overtid av 1. omgang kom Ryan Giggs på overlap, og slo perfekt inn mot bakre stolpe. Antonio Valencia svevde majestetisk gjennom lufta, kom seg foran Thomas Vermaelen og stanget ballen tilbake i hjørnet der ballen kom fra.

Det var fortjent etter en omgang med overraskende stor United-dominans, og der Alex Oxlade-Chamberlain var et av få lyspunkt hos vertene. Storscorer Robin van Persie ble fryktelig isolert på topp, og var usynlig før pause.

Arsene Wenger forbarmet seg over Djourou etter halvspilt, og kastet inn den 18 år gamle debutanten Nico Yennaris på høyreback. 

Arsenal hevet seg
Han viste raskt at han har mye raskere bein enn sveitseren. Og om Robin van Persie hadde scoret på en sjanse han sikkert setter ni av ti ganger, ville Arsenal fått en drømmestart på 2. omgang.

Bare fem minutter var spilt da Chris Smalling upresset gikk på trynet og forærte ballen til Tomas Rosicky. Arsenal kom to mot én, og van Persie dro vekk Jonny Evans med ei skuddfinte på ti meter. Men med et halvt mål å sikte på greide Arsenal-spissen å bredside ballen utenfor.

En fortvilt Arsene Wenger gjemte ansiktet i hendene - for i likhet med alle andre på Emirates så han nok den i mål.

Arsenal så uansett ut som et helt annet lag nå, og Aaron Ramsey misbrukte enda en stor mulighet da han blåste ballen over fra god posisjon.

Kampbildet inntok etter hvert det vi kjenner fra foregående sesonger, med United som en stor trussel på kontringer. En glimrende Evra var toneangivende i flere United-angrep, og sammen med Welbeck var han flere ganger nær å fikse 2-0 for gjestene. Den ene gangen bommet franskmannen da han var helt aleine med keeper, men en scoring ville uansett (feilaktig) blitt annullert for offside.

Welbeck kom også alene med Wojciech Szczesny, etter å ha løpt fra Per Mertesacker. I ubalanse greide Welbeck å chippe ballen over Arsenal-keeperen, men Mertesacker kom i lange klyv og fikk feid vekk ballen én meter fra mållinja.

Klinisk van Persie
Med 2-0 ville nok kampen vært kjørt - men i stedet viste van Persie hvorfor han regnes som en av verdens beste spisser.

Utlikningsmålet kom ironisk nok på en Arsenal-kontring sekunder etter at United hadde kontret i motsatt ende: Ballen gikk på få touch fram til Oxlade-Chamberlain på venstresida, som sendte en stikker mot van Persie, som kom på et diagonalløp. Med ryggen delvis vendt mot mål feide nederlenderen den mot lengste hjørne, og selv om Anders Lindegaard hadde fingertuppene på den, greide han ikke å hindre 1-1.

Da var det spilt i 71 minutter, og Manchester United var i ferd med å avgi terreng til City i tetkampen.

Like etter måtte Nani forlate banen med skade, og innbytter Rafael ble byttet ut samtidig. Inn kom Ji-Sung Park og Paul Scholes, Valencia ble trukket ned på høyreback, og noen tenkte kanskje at Ferguson nå ville kontrollere inn til det ene poenget.

Arsene Wenger valgte på sin side å plukke av friske Oxlade-Chamberlain til fordel for formsvake Andrei Arsjavin - et bytte van Persie reagerte på umiddelbart.

Nettopp Arsjavin gjorde en slett innsats da Antonio Valencia valset inn i Arsenal-feltet, spilte vegg og serverte på sølvfat til Danny Welbeck. Han tok godt vare på sjansen, og banket inn 2-1.

I TV 2s Premier League-studio ristet man på hodet over Wengers bytte.

- Jeg kan ikke se en eneste grunn til å gjøre det byttet, sa Petter Myhre.

- En taktisk kjempeblunder av Wenger, mente Claus Lundekvam.

DEDISERTE MÅLET TIL BESTEFAR: Robin van Persie viste fram denne T-skjorta etter å ha utliknet til 1-1, der han gratulerer sin 91 år gamle bestefar med dagen. Foto:  AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
DEDISERTE MÅLET TIL BESTEFAR: Robin van Persie viste fram denne T-skjorta etter å ha utliknet til 1-1, der han gratulerer sin 91 år gamle bestefar med dagen. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer