United går i krigen

LIVERPOOL (Dagbladet): Everton- Manchester United 1- 1. For 19 Premier League-motstandere er United laget å slå. For alle supportere uten Old Trafford som Mekka er de laget å hate. Og i går startet krigen med et bikkjeslagsmål på Goodison Park. Og et Stam-sjølmål Everton-supporterne feiret som et ligagull.

- Sånt skjer, sier Alex Ferguson om poengtapet tre minutter før slutt. - Du prøver å heade over tverrliggeren eller utover, men plutselig går ballen i mål. Og for å være ærlig - og sjøl om vi burde drept denne kampen med en scoring til 2- 0 - så fortjente Everton det de fikk.

- Når du legger ned så mye arbeid og krefter er det greit at du får betalt.

Roy Keane er hatet over hele England for sitt temperament, de ville taklingene og det faktum at han betyr så mye for Manchester United. David Beckham mislikes fordi han er god, kjekk, vellykket og rik - og fordi han i et anfall av grådighet og ukebladsk stormannsgalskap gikk med på å gifte seg mer kongelig enn sjøl det Buckingham Palace klarer å stelle i stand når en fra Windsor-slekta mener det er på tide å si «I do». Og sper du på med Paul Scholes, som også sparker og flyr så det svir i alle motstanderes retninger, og resten av United-gjengen som nå har en iboende sjølgodhet etter vårens The Treble - så har du tegninga.

Sesongen 99/00 kommer til å bli den vanskeligste og mest smertefulle i Manchester Uniteds historie.

Farlig sjølgode

Mot Everton åpnet alle fronters tittelforsvarere med noe rundt 25 pasninger på egen banehalvdel. Etter bare sju minutter slo Dwight Yorke dem i tet etter et frekt lite forarbeide av Ole Gunnar Solskjær og Andy Cole. Og så smilte de lurt og fornøyd og til hverandre. Pytt, pytt...

Mens Goodison Park i sin helhet holdt på å kaste opp av misunnelse, sinne og fotballforståelig jante.

- Serieåpninger er alltid spesielle, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet. Sjøl ble han meid ned bakfra av Evertons David Weir. Men han reiste seg som en mann og bare ristet på hodet.

- Jeg synes ikke dette var tøffere enn det pleier å være.

Frisparkstatistikken forteller om 20- 7 med Everton som verstinger.

United skal blø

Når tribunene maner fram det vondeste av det vonde så svarer spillerne med akkurat det. Og i dagens ball-England er det et grasrotkrav at suksess-bortskjemte United skal ha det vondt.

Nok er nok - ferdig med det.

- Jeg vil vinne mer, sier Ole Gunnar Solskjær. - Det er det alt handler om i Manchester United. Og det vi gjorde i fjor hjelper oss ikke nå. Vi må vise at at vi har lært noe og at vi kan vokse på suksessen.

- Ole kunne scoret hat-trick, sier Ferguson.

- Jeg burde i hvert fall ha truffet mål slik at keeperen ble tvunget til å redde, sier Solskjær.

Men han bommet. Fire ganger bommet Solskjær på sine innrykk fra venstresida. Men dermed ikke sagt at det var hans skyld at United aldri fikk det andre målet.

Årsaken er ganske enkelt den at magien som var der for noen måneder siden er fraværende for øyeblikket.

<B>FULL KRIG:</B> Roy Keane er ingen pusling, men må regne med atskillig juling i månedene som kommer. Denne sesongen hater alle United. Her er det Evertons Mitch Ward som går til så det holder.