I KJEMPETRØBBEL: Louis van Gaal og Manchester United tapte igjen i ettermiddag. Dumpekandidat Sunderland ble for sterke på Stadium of Light. Foto: AFP / OLI SCARFF / NTB Scanpix
I KJEMPETRØBBEL: Louis van Gaal og Manchester United tapte igjen i ettermiddag. Dumpekandidat Sunderland ble for sterke på Stadium of Light. Foto: AFP / OLI SCARFF / NTB ScanpixVis mer

United gikk på flaut tap mot dumpekandidat - hva nå, van Gaal?

Sunderland ble for sterke.

Sunderland - Manchester United 2-1 (1-1):

(Dagbladet): To lag i poengnød møttes på Stadium of Light i dagens tidlig-kamp: Hjemmelaget Sunderland og Manchester United.

Førstnevnte lå før dagens kamper nest sist i Premier League, og kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk.

United, på sin side, er avhengige av å ta jevnt og trutt med poeng for å ha en mulighet til å sikre seg topp fire og Champions League-spill neste sesong.

De fleste hadde kanskje forventet en litt forsiktig start på kampen, men Sunderlund gikk like gjerne rett i angrep, og tok ledelsen etter bare to minutters spill da et innlegg gikk forbi alle og snek seg forbi David de Gea i United-buret.

Ble rystet Wahbi Khazri slo frisparket fra skrått hold, et godt stykke utenfor boksen til Manchester United. Innlegget var lavt, og ikke spesielt presist, men ballen snek seg - til de Geas store overraskelse - forbi alle og inn i lengste hjørne.

United ble åpenbart rystet av den tidlige kalddusjen, og «The black cats» var uhyre nær ved å gå opp til 2-0 bare noen minutter seinere, men Jermain Defoe klarte ikke å stokke beina etter å ha tråklet seg gjennom Uniteds midtforsvar.

United kjempet seg sakte, men sikkert tilbake i kampen, og utover førsteomgangen styrte Louis van Gaals gutter det meste. Det, kombinert med at Sunderland var oppsiktsvekkende upresise i pasningsspillet, måtte på et eller annet tidspunkt gi uttelling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og det gjorde det.

Fem minutter av førsteomgangen gjensto da United rullet opp på venstresiden. Ballen havnet til slutt hos Juan Mata som dro til fra god posisjon sentralt.

Herlig chip Vito Mannone reddet fint, men la ballen rett ut til Anthony Martial. Supertalentet svarte med å være iskald, og chippet ballen i en herlig bue over keeperen og i nettet fra spiss vinkel.

I «gamle dager» ville United kanskje ha bygget opp et stormløp etter utlikningen, men 2015/16-utgaven har verken kvaliteten eller selvtilliten til å dominere på en slik måte.

Etter hvilen var nemlig Sunderland best. Som med de fleste Sam Allardyce-lag var det ikke spesielt pent å se på, men det var effektivt.

Majestetisk heading Sunderland skapte flere gode muligheter utover i omgangen. Jermain Defoe var fryktelig nær ved å pirke inn 2-1 etter et innlegg fra venstre, men Daley Blind blokkerte på strålende vis.

United forsøkte seg innimellom, men Memphis Depays tilbakespill-liknende avslutning fra brukbar posisjon ti minutter før slutt oppsummerte Uniteds ettermiddag: Håpløst.

RAGER HØYT: Her header en helt umarkert Lamine Koné inn seiersmålet for Sunderland mot Manchester United i ettermiddag. Foto: Action Images / Reuters / Lee Smith / NTB Scanpix
RAGER HØYT: Her header en helt umarkert Lamine Koné inn seiersmålet for Sunderland mot Manchester United i ettermiddag. Foto: Action Images / Reuters / Lee Smith / NTB Scanpix Vis mer

Et par minutter seinere lå plutselig ballen i nettet bak David de Gea.

Wahbi Khazri slo en corner fra høyre, og bakfra i feltet kom en totalt umarkert Lamine Koné og stanget ballen i nettet. De Gea var såvidt borti kula før den forsvant over streken, men ble muligens forstyrret av Martial, som forsøkte å blokkere headingen.

United byttet inn unggutten Will Keane i et håp om å utlikne på slutten, men det klarte aldri van Gaals menn. De svartkledde ropte riktignok på straffe minuttet før slutt, men reprisen viste at avslutningen fra Depay traff John O'Shea i brystkassa og ikke i handa.

Dermed endte det med 2-1 til hjemmelaget.

- Vi var ikke gode nok i dag. Vi var ikke aggressive nok. Det er skuffende. Nå blir det vanskelig for oss å klare en topp fire-plassering, sier United-kaptein Wayne Rooney, ifølge NTB.

Spørsmålet nå, som mange nesten stiller seg hver helg for tida, er «hva nå, van Gaal?».

Det virker nærmest klart at José Mourinho tar over United etter sesongen, men spørsmålet er om nederlenderen får sitte helt til mai.

For Sunderlands del kommer dagens seier som en voldsom opptur etter en tøff sesong så langt. Trepoengeren kan vise seg å bli livsviktig i nedrykksstriden for Allardyces gutter.

- Vi fikk det vi fortjente i dag. Det ble en utrolig seier for oss, sier Sunderland-manager Sam Allardyce, ifølge NTB.

VISTE KLASSE: Her feirer Anthony Martial Manchester Uniteds utlikningsmål. Det satte unggutten inn med en herlig chip. Foto: NTB Scanpix
VISTE KLASSE: Her feirer Anthony Martial Manchester Uniteds utlikningsmål. Det satte unggutten inn med en herlig chip. Foto: NTB Scanpix Vis mer