United gikk på pinlig straffetap mot Championship-lag

Middlesbrough ble for sterke.

BOMMERT: Wayne Rooney og United-stjernene kunne ikke gjøre annet enn å fortvile etter tapet på straffekonk mot Middlesbrough i ligacupen i kveld. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
BOMMERT: Wayne Rooney og United-stjernene kunne ikke gjøre annet enn å fortvile etter tapet på straffekonk mot Middlesbrough i ligacupen i kveld. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB ScanpixVis mer

• Manchester United - Middlesbrough 0-0, 1-3 etter straffekonk.

(Dagbladet): Louis van Gaal hadde garantert fått med seg at et reservepreget Arsenal fikk grisebank borte mot Sheffield Wednesday i går kveld da han tok ut laget som skulle møte Middlesbrough i åttedelsfinalen i ligacupen i kveld.

Likevel gjorde nederlenderen hele ni endringer på laget som spilte 0-0 mot byrival City i serien på søndag. Det skulle han komme til å angre på.

De eneste som fortsatte var forsvarsspillerne Chris Smalling og Marcos Rojo. Van Gaal stilte imidlertid ikke med så mange unggutter som Arsene Wenger gjorde i 0-3-tapet i går.

Jesse Lingard, Andreas Pereira og James Wilson startet, men de andre åtte var rutinerte karer.

Godt Boro Boro, som tapte opprykksfinalen i Championship mot Norwich i våres stilte med sine beste menn - blant andre gode gamle Stewart Downing - og det gjorde at det ble en jevnspilt affære på Old Trafford.

Aitor Karankas Middlesbrough var faktisk nærmest seieren i ordinær tid, men kampen gikk til ekstraomganger. United forsøkte å male sin antatt svakere motstander i senk, men Boro forsvarte seg godt og smart, og så farlige ut de gangene de satte fart framover.

Mål ble det imidlertid ikke verken i ordinær tid eller i ekstraomgangene, og dermed var det duket for enhver keepers drøm: Straffekonk.

Boro-keeper Tomas Mejias mot United-sisteskanse Sergio Romero.

VILL JUBEL: Slik jublet Middlesbrough-spillerne etter å ha slått ut Manchester United på straffekonk. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
VILL JUBEL: Slik jublet Middlesbrough-spillerne etter å ha slått ut Manchester United på straffekonk. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Og det gikk med United akkurat som det gjorde for Chelsea mot Stoke i går: Underdogen vant.

Middlesbrough-gutta scoret nemlig på tre av sine fire straffer, mens ikke mindre enn tre engelske landslagsspillere misset for United: Wayne Rooney, Michael Carrick og Ashley Young.

Dermed kunne Boro-gutta juble vilt over kvartfinaleplass, mens United altså er ute av årets ligacup.

Styrte spillet Hjemmelaget kontrollerte ballinnehavet fullstendig innledningsvis i matchen, men det var Boro, som ligger på 4. plass i Championship, som kom til den første sjansen, etter et kvarters spill.

De gulkledde for anledningen spilte seg fram til corner. United fikk klarert innlegget, men Leadbitter Grant løftet ballen tilbake inn i boksen. Der forsøkte Emilio Nsue seg på et mislykket brassespark, men ballen falt isteden på et sølvfat for lagkompis George Friend.

Venstrebacken avslutning fra strålende posisjon gikk imidlertid rett i beina på Sergio Romero.

United fortsatte å ha ballen mest etter Boros mulighet, men slet voldsomt med å penetrere et godt organisert Championship-lag. Storklubbens første skudd på mål kom så seint som etter 34 minutter, men avslutningen fra James Wilson under press var som et tilbakespill å regne.

Sterk benk Rett før pause hamret Downing til med sine gode venstrefot fra distanse, men Romero fikk slått glimrende til corner.

Til tross for at United stilte med en reservepreget førsteellever i kveld, hadde de en benk det luktet svidd av: David De Gea, Juan Mata, Anthony Martial, Wayne Rooney, Ashley Young, Ander Herrera og Bastian Schweinsteiger.

Det fikk de også nytte av. Etter pause kom nemlig Rooney inn for James Wilson, som hadde hatt en svak førsteomgang.

LANG KVELD: Ligacupkampen mot Boro i kveld ble sannsynligvis ikke helt det Louis van Gaal hadde sett for seg. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
LANG KVELD: Ligacupkampen mot Boro i kveld ble sannsynligvis ikke helt det Louis van Gaal hadde sett for seg. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Det så ut til å få en umiddelbar effekt. For ganske kjapt begynte nemlig Manchester United å likne på Manchester United. De røde presset Boro dypere og dypere i banen, og så farligere og farligere ut for hvert angrep.

Isteden var det Boro som ganske plutselig trodde de tok ledelsen. Kike sendte ballen i stolpen etter godt forarbeid av Friend. Returen satte Danny Blind på komisk vis i eget nett, men mens Boro-spillerne jublet, viste det seg at dommeren hadde blåst for offside da Friend fant Kike.

Nesten-tabbe Etter en times spill benyttet van Gaal seg - igjen - av sin sterke benk, da han satte inn Ashley Young for Marcos Rojo.

Rett etterpå holdt United nok en gang på å gjøre det helt store foran eget mål. Blind spilte tilbake til Romero, som skulle dytte ballen til side med utsiden av foten for å slå den ut, men argentinernes førstetouch var fryktelig svakt. Ballen sklei av foten hans og trillet centimetre utenfor stolpen.

Etter 70 minutter ropte United-spillerne på straffe da et hardt innlegg traff handa til Boro-stopper Daniel Ayala i boksen, men dommer Lee Mason blåste ikke.

Rett etterpå brukte van Gaal sitt siste bytte for kvelden, da stjerneskuddet Anthony Martial ble satt inn for Memphis Depay, som hadde hatt en fryktelig svak forestilling.

Traff stolpen Martial var tidvis god, det var unggutten Jesse Lingard som holdt på å gjøre det for United helt på tampen av ordinær tid. Talentet kom til skudd fra god posisjon i boksen, men ballen smalt i stolpen.

På overtid var Boro nær to ganger, ved Leadbitter og Downing, men Romero vartet opp med to strålende redninger. Dermed ble det ekstraomganger på Old Trafford.

Der fortsatte United å styre, men Boro fortsatte å forsvare seg godt. Pereira, Martial og Fellaini var alle nær på tampen, og United ropte på nok en hands i boksen, men det sto fortsatt 0-0 på lystavla på Old Trafford etter 120 minutter.

Dermed var det altså duket for straffekonk.

BRÅSTOPP: Manchester United og James Wilson hadde ballen mest i kveld, men Middlesbrough forsvarte seg strålende på Old Trafford. Foto: Action Images / Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
BRÅSTOPP: Manchester United og James Wilson hadde ballen mest i kveld, men Middlesbrough forsvarte seg strålende på Old Trafford. Foto: Action Images / Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix Vis mer

Der gikk det meste galt for United: Pereira scoret, men Rooney, Carrick og Young dummet seg ut. Dermed holdt det at Boro scoret på tre av sine fire straffer.

Den store helten ble selvsagt tidligere Real Madrid-keeper Tomas Mejias, som reddet to av straffene. En preget Carrick satte sin ellevemeter høyt over.