- United gir 200 mill og to spillere for Gaitan

Portugisisk avis melder om enighet. - Veldig godt kjøp, tror Wikestad.

SLO UT UNITED: Nicolas Gaitan og Benfica spilte uavgjort mot Manchester United både borte og hjemme, og gikk sammen med Basel videre fra mesterligagruppa på bekostning av United. Neste sesong heter hjemmebanen hans Old Trafford, melder portugisiske O Jogo i dag. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
SLO UT UNITED: Nicolas Gaitan og Benfica spilte uavgjort mot Manchester United både borte og hjemme, og gikk sammen med Basel videre fra mesterligagruppa på bekostning av United. Neste sesong heter hjemmebanen hans Old Trafford, melder portugisiske O Jogo i dag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): Fansen har ropt på en sentral midtbanespiller i flere overgangsvinduer på rad.

Men nå skal Manchester United ha kommet til muntlig enighet om enda en kantspiller, melder portugisiske O Jogo. Spilleren det er snakk om har vært koblet til Old Trafford i flere måneder: Benficas venstrekant Nicolas Gaitan (24).

Ifølge avisa skal United betale 25 millioner euro (ca. 190 millioner kroner) for argentineren, samtidig som to United-spillere går motsatt vei. De aktuelle kandidatene er angivelig Federico Macheda, David Petrucci og floppkjøpet Bebé.

Til sammen skal det være tilstrekkelig til å utløse kjøpsklausulen på formidable 45 millioner euro.

Forsyner storklubbene
TV 2-ekspert Kasper Wikestad, som også kommenterer portugisisk fotball, tror like fullt det vil være en god investering for United om historien til O Jogo medfører riktighet.

- Jeg tror det er et veldig godt kjøp. Det er mye penger, selvsagt, men det er bare å se på spillerne som er solgt til de store ligaene fra Porto og Benfica de store årene. Det kommer enormt mange gode spillere derfra. Angel Di Maria, Fabio Coentrao, Ramires, David Luiz - alle har vært veldig gode når de har tatt steget videre. Portugisisk fotball er et ekstremt godt springbrett, og Gaitan er en utrolig god spiller, sier han til Dagbladet.

United har allerede god dekning på kantplassene, med Antonio Valencia, Nani, Ashley Young og Ji-Sung Park, samtidig som også Ryan Giggs spiller der fra tid til annen.

Men Ferguson har alltid vært opptatt av å ha gode kantspillere i klubben, og i så måte tror Wikestad at han vil få en anvendelig og god forsterkning i Gaitan.

- Han er hurtig, har rykket og er utrolig god med ballen. Han har det meste. Det han derimot ikke har er de verste filmefaktene som du ofte får fra portugisisk fotball, på det området er ikke Gaitan ille. Og så kan han også brukes i mellomromsrollen, der som Rooney gjerne brukes nå. Men han er soleklart best på kanten, mener Wikestad.

- Veldig komplett
- Hvordan vil du sammenligne ham med de andre kantspillerne United har?

- Han ligner mer på Valencia enn på Young og Nani, for å si det sånn. Young og Nani liker begge å skjære inn, mens Gaitan gjerne går forbi backen sin og legger inn. Selv om United har flere gode kantspillere, vil dette gi dem større valgfrihet i type.

Men der Antonio Valencia også gjør en god defensiv jobb, og tidvis flyttes ned på høyreback, har ikke Gaitan mange defensive fibre i kroppen.

- Han er soleklart best offensivt. I tillegg til å være en god tilrettelegger kan han avslutte også. Han er veldig komplett, og har tempoet og fysikken til å takle Premier League, sier Kasper Wikestad.

GÅR MOTSATT VEI?: To United-spillere går til Benfica som en del av avtalen, hevder avisa, og en av de aktuelle kandidatene er Federico Macheda. Foto:   (AP Photo/Dominic Lipinski/PA)
GÅR MOTSATT VEI?: To United-spillere går til Benfica som en del av avtalen, hevder avisa, og en av de aktuelle kandidatene er Federico Macheda. Foto: (AP Photo/Dominic Lipinski/PA) Vis mer