UNNGÅ AVISSTATIVENE! Manchester United - og tidvis City - får hard medfart i engelske tabloider. Foto: AFP/FABRICE COFFRINI/Illustrasjoner
UNNGÅ AVISSTATIVENE! Manchester United - og tidvis City - får hard medfart i engelske tabloider. Foto: AFP/FABRICE COFFRINI/IllustrasjonerVis mer

- United gir Ferguson en forferdelig 70-årsdag

Nådeløs britisk presse etter Basel-fiasko.

(Dagbladet): Tanken på Europa League gjør Patrice Evra flau.

Den franske backen bør la være å åpne britiske aviser ved hjemkomst fra Sveits i dag, dersom han ønsker å unngå enda rødere kinn.

Daily Telegraphs Mark Odgden gnir Basel-tapet inn med følgende ingress fra sveitisk jord:

- De ble feid vekk fra pidestallen av sine «bråkete naboer» på hjemmebane, og degradert til andreklasses borgere i Eurosonen. Manchester United gjør sitt beste for å forsikre sir Alex Ferguson om at han får en forferdelig 70-årsdag senere denne måneden.

Avisas dedikerte Manchester-reporter synes ikke United har noen grunn til å klage over exiten, men er sikker på at Europa League - «Uefas stygge søster» - er den siste cupen rødtrøyene ønsker seg.

- Mens Europas elite lager planer for Champions League-finalen må United nå pønske på ruten til Bucaresti, for Europa League-finalen. Det er ydmykende, skriver Odgden.

Pengetap The Guardians Kevin McCarra mener Uniteds tap viser at troppen er midt i et gernasjonsskifte, Paul Scholes og Gary Neville er dypt savnet mens Ryan Giggs ser pensjonsalderen nærme seg.

- At Basel sørget for avskjeden fra turneringen kommer til å utløse anklager og spørsmål. Og det kommer  heller ikke til å slå godt ut i regnskapet.

Guardian-reporteren mener det er udiskutabelt at Rio Ferdinand nå bare er stallfyll i United, mens storkjøpet Phil Jones har mye å lære som stopper.

- Ferguson vet bedre enn noen annen hva som kreves for å reise seg, og hva han må gjøre nok en gang nå.

Også McCarra nevner City - som slår følge til Europa League etter sin Champions League-tragedie - men tror United og Fergusons problemer går dypere enn 1-6-tapet mot byrivalen i oktober.

- Dette dreier seg seg ikke om bråkete naboer lenger.

Krise på Channel 5 I Storbritannia går Europa League-kampene på Channel 5, og bytte av kanal og spillekveld gjøres et stort poeng ut av i Daily Mail.

- Manchester-krise! City og United må gjøres seg klar for torsdagskvelder på Channel 5.

Avisas reporter noterer at United nå er slått ut av gruppespillet for bare tredje gang, og for første gang siden 2005.

- Dette var en av sir Alex Fergusons verste kvelder i Europa.

I en annen artikkel skriver avisa at det selvsagt er fortjent, fordi United bare vant mot rumenske Otelul Galati i en enkel gruppe.

- Å, hvilken skam. Å, så flaut. Å, hvilken hets Manchester United må belage seg på, selv om deres nærmeste og verste rivaler led samme skjebne. Er det virkelig sant?

Storbritannias største avis, The Sun, bruker også anledningen til å mobbe United og City for framtidige oppredener på en ny TV-kanal.

Daily Mirror minner om at United-fansen har terget Liverpool-supportere for deltakelsen i mindre e-cuper.

- Nå er det Uniteds tur til å bli ertet, siden det stammende Champions League-gruppespillet endte opp i fadese for bare tredje gang på 17 år.

Reporter David McConnell ser likhetstrekk fra 2005, da Roy Keane nylig hadde gått ut og kritisert United-spillerne.

Ikke gode nok - Keane la skylda for nedturen på United-spillere som trodde på hypen om seg selv. Seks år senere finnes det en enkelt grunn igjen: Spillerne Ferguson har er rett og slett ikke gode nok.

Avisas reporter Simon Bird mener City kan være mer stolt av sin exit.

- De viste angrepsevner, hadde sprut og rette holdninger. Og de viste kampviljen som har ført til at de er ubeseiret i Premier League.

PS! Twitter-vitsene har selvfølgelig ikke latt vente på seg etter Manchester-klubbenes nederlag i går. Her er to av våre favoritter:

«Manchester is launching a new perfume out in time for xmas - it's called 'Channel No. 5'»

«Hearing that Merkel & Sarkozy have called Alex Ferguson to discuss the best Euro exit strategy»