FORNØYDE DJEVLER: Med seier mot Liverpool i går, er Manchester United stadig sju poeng foran byrival City. Her feirer Nemanja Vidic og Patrice Evra etter lagets andre scoring. Foro:  AFP / ANDREW YATES
FORNØYDE DJEVLER: Med seier mot Liverpool i går, er Manchester United stadig sju poeng foran byrival City. Her feirer Nemanja Vidic og Patrice Evra etter lagets andre scoring. Foro: AFP / ANDREW YATESVis mer

- United har allerede tatt seriegullet

- De bestemte seg en maidag i fjor, sier ekspert.

(Dagbladet): De to Manchester-lagene vant begge sine kamper i helgas serierunde, og sikret tre avgjørende poeng i gullkampen.

Men City har stadig sju poeng opp til byrival United.

- Bestemte seg i fjor
Fotballekspert i CMore, Lars Tjærnås, sier United allerede har vunnet serien.

- Ja, jeg mener de har det. Jeg ser en klubb som allerede den maidagen i fjor, da de tapte trofeet, bestemte seg for at det ikke skulle skje igjen, sier eksperten til Dagbladet.

- Nå spiller de med en besluttsomhet og glød som avgjør jevne kamper og gir stabilitet.

City vant 2-0 over Arsenal i søndagens kamp som inneholdt både straffespark, to røde og seks gule kort.

United slo Liverpool 2-1 i oppgjøret på Old Trafford, etter mål av Robin van Persie og Nemanja Vidic. Sturridge reduserte i det 57. minutt, og gjestene presset på i slutten av kampen, men klarte aldri å utligne.

Nå ligger alt til rette for at United kan gjenerobre tronen i Premier League. Med to forbehold, påpeker Tjærnås.

- Antall baklengs, de har flest av topplagene. Og at City slipper Europa. Men de er så gode offensivt med så mange matchvinnere at de ikke gir bort dette.

- Ikke avgjort
TV 2s Kasper Wikestad er imidlertid ikke enig. Med 22 serierunder spilt og sju poengs forsprang for United, minner han om statusen i april i fjor.

- Sju poeng i januar er langt mindre enn åtte i april. Det er på ingen måte avgjort, selv om United er klare favoritter.

Likevel tippa Wikestad United som seriemestre før sesongen, og står fremdeles ved det.

- Det er mye som taler for United. Men så tilsier alle erfaringer at man kommer inn i en formsvikt i løpet av en sesong og Manchester United har ikke vært der ennå, så jeg vil anta at det kommer. Det vil svinge, men det er solid det forspranget de har, oppsummerer fotballeksperten.

- Jeg tror United vinner, men ingen ting avgjort.

RØDT SERIEGULL: Lars Tjærnås tror Fergusons menn vil hente seriegullet tilbake til Old Trafford. Foto: Erlend Aas / Scanpix
RØDT SERIEGULL: Lars Tjærnås tror Fergusons menn vil hente seriegullet tilbake til Old Trafford. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer