United har fortsatt til gode å finne flytsonen 11 dager før seriestart

1-1 mot AIK i Stockholm.

LYSPUNKT: Angelo Henriquez kom inn etter at Nani ble skadet i den første omgangen, og var et lyspunkt for David Moyes i Stockholm i kveld. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
LYSPUNKT: Angelo Henriquez kom inn etter at Nani ble skadet i den første omgangen, og var et lyspunkt for David Moyes i Stockholm i kveld. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

• AIK - Manchester United 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Etter en lang rundtur over store deler av verden, avsluttet Manchester United i kveld sin sommerturné i Stockholm der AIK var verter for verdensstjernene i svenskenes nye storstue, Friends Arena.

Og det var ikke et hvilket som helst lag de regjerende Premier League-mesterne mønstret i kveld. Robin van Persie, Nemanja Vidic, Michael Carrick m. fl. var med fra start, men det ble på ingen måte en overkjørsel av hjemmelaget.

Robin Quaison sendte hjemmelaget i ledelsen rett etter pause med en klassescoring, før Angelo Henriquez utlignet etter 67 minutter.

Om David Moyes fikk svarene han ønsket seg fra kveldens kamp er usikkert, men når kun Community Shield mot Wigan gjenstår før sesongen sparkes i gang, har laget hans enda til gode å finne formen skikkelig.

Og med Chelsea, Liverpool og Manchester City i løpet av de fem første serierundene begynner det å haste.

Jevnt før pause I løpet av den første omgangen hadde begge lag gode muligheter til å ta ledelsen. Robin van Persie var farlig frempå ved flere anledninger for bortelaget, men nederlenderen har enda litt igjen på toppformen og måtte gå målløs inn til hvilen.

For AIK viste Martin Kayongo-Mutumba og Kennedy Igboananike gode tendenser, men heller ikke de klarte å finne veien til nettmaskene.

Nani, som i lengre tid har blitt spådd en fremtid et annet sted enn på Old Trafford, var kanskje banens beste spiller den første halvtimen, men måtte melde pass etter 30 minutter etter å ha fått føling med en skade.

Klasse-scoring Den andre omgangen startet ikke stort bedre for Moyes' gutter.

Kun fire minutter etter hvilen kombinerte AIK vakkert og Quaison fikk æren av å klinke ballen i nettet bak Ben Amos. Vakker scoring av 19-åringen.

Som om ikke det var nok ble vondt verre for engelskmennene da Jonny Evans måtte gå av banen etter 53 minutter med det som kunne se ut som en hamstringskade.

Etter målet la AIK seg betraktelig lavere, Manchester United begynte å trykke og etter 67 minutter måtte AIK gi tapt. Wilfried Zaha kom seg til linja, og foran mål ventet Henriquez. 1-1.

Flere mål ble det ikke, og med det har Moyes' disipler fortsatt til gode å finne storformen. Lørdag venter Wigan i Community Shield.

MANGLER SVAR: David Moyes nærmer seg seriestart, men har enda ikke fått de svarene han ser etter. Foto: AFP PHOTO / Dale de la Rey
MANGLER SVAR: David Moyes nærmer seg seriestart, men har enda ikke fått de svarene han ser etter. Foto: AFP PHOTO / Dale de la Rey Vis mer