Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United har funnet formen: Tok sin fjerde strake seier

De Gea reddet seier med fantomredning på overtid.

MATCHVINNER: Manchester United har funnet formen. I kveld kom den fjerde seieren på rad for de røde djevlene. Foto: REUTERS/Phil Noble
MATCHVINNER: Manchester United har funnet formen. I kveld kom den fjerde seieren på rad for de røde djevlene. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

• Manchester United - Stoke 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Wayne Rooney var ute med skade, og 19-årige James Wilson fikk tillit fra start mot Stoke.

Til tross for at kapteinen var ute, skapte ikke det store problemer for et United som ser ut til å ha funnet formen.

- Det var ikke vår beste opptreden. Vi var ikke aggressive nok in første halvdel, og vi klarte ikke holde plasseringene våre i banen. Jeg var ikke fornøyd ved halvspilt kamp, og det sa jeg til dem. Andre halvdel var bedre, vi skapte mer, men vi trengte å score mål, sier manager Louis van Gaal.

- Jeg er fornøyd med resultatet. I morgen har vi julebord, og det er viktig at vi kan nyte det, sier van Gaal.

Fellaini-mål Kampen er nå et drøyt kvarter gammel, og Manchester United har hatt en stor sjanse. Keeper Begovic i Stoke-målet spiller ballen ut, men rett i beina på Robin van Persie ved 16 meteren. Han sentrer til Herrera, som fra 16 meter kan skyte. Over mål.

Herrera la ballen til Fellaini, som stanget ballen målbevisst i nettet.

SCORET: Marouane Fellaini. Foto: EPA/PETER POWELL
SCORET: Marouane Fellaini. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

Men Stoke svarte. Etter at Fellaini ble liggende nede på midtbanen etter en duell, scoret bortelaget. De fosset framover, og N'Zonzi satte ballen i mål fra 20 meter med ei kanonkule.

Hvem scoret? Fellaini tok seg til nakken etter sammenstøtet, men det var ingen kontakt mellom spillerne. Lignet en strekk.

På en dødball rett etterpå var Fellaini nære igjen på bakerste stolpe. Etter litt klabb og babb havnet den hos Fellaini, som langet ut beinet fra kort hold. Begovic var raskt nede med en god redning.

Det første kvarteret av andre omgang var en søvndryssende affære. Så fikk United frispark i god posisjon, og Juan Mata tok det. Ballen gikk rett i mål. Marcos Rojo pekte imidlertid på seg selv etter målet, og ballen kan ha stusset via hans hode og i mål.

- Jeg vet ikke hvem som scoret! sier Ander Herrera til BBC.

- Jeg må se reprisen igjen. Rojo sa at han scoret, men jeg må se igjen. Men det spiller ingen rolle. Det som er viktig er at vi tok vår fjerde strake seier. Laget er nært sitt beste, sier Herrera.

Superredninger United presset etter scoringen, og Fellaini var igjen hvasst frempå med en god sjanse. Igjen sto Begovic i veien.

To minutter på overtid fikk Stoke frispark i god posisjon. Da havnet ballen på bakerste stolpe hos Mame Biram Diouf, som headet på mål. Da viste imidlertid David De Gea seg som den solide keeperen han er: En lynjkapp redning fra United-keeperen.

SCORET: Steven N'Zonzi. Foto. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
SCORET: Steven N'Zonzi. Foto. AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

Diouf var også på sekunder seinere, men da reddet Ashley Young på strek.

- Vi er veldig skuffet over å ikke få med oss noe her. Vi er en hårsbredd fra å få en utlikning, og akkurat nå viser det hvordan det går for oss for øyeblikket, sier Stoke-manager Mark Hughes til BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media