VALSET OVER FULHAM: Ryan Giggs var stor på Uniteds midtbane i kveld. Her setter han inn 3-0, via Senderes. Dermed har waliseren scoret i samtlige Premier League-sesonger. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
VALSET OVER FULHAM: Ryan Giggs var stor på Uniteds midtbane i kveld. Her setter han inn 3-0, via Senderes. Dermed har waliseren scoret i samtlige Premier League-sesonger. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

United har funnet tilbake til storformen

Men kalasseieren mot Fulham ble kostbar.

Fulham - Manchester United 0-5

(Dagbladet): Manchester United fortsetter å følge byrival City som en skygge på toppen av tabellen.

I kveld ble Fulham feid av banen på vanligvis vanskelige Craven Cottage, og grunnlaget ble lagt i en 1. omgang der Brede Hangeland, John Arne Riise & co overhodet ikke hang med i svingene.

- United smadrer dem, kommenterte TV 2-ekspert Peter Beagrie i pausen - da stillingen var 3-0 til gjestene.

Fergusons menn tok foten litt av gasspedalen de siste 45 minuttene, det er tross alt et svært tett kampprogram i jula og liten grunn til å bruke mer krefter enn nødvendig, men sørget like fullt for utklassingssifrene 5-0.

- Dette var veldig imponerende, vi har levert noen gode forestillinger de siste ukene. Tidligere har vi ikke scoret så mye som vi kunne ønske, men i dag gjorde vi det. Det er tilfredsstillende, sier Ryan Giggs.

 Danny Welbeck triller inn 1-0 etter fem minutter, men måtte gi mye av æren for målet til Nani. Foto:  REUTERS/Toby Melville
Danny Welbeck triller inn 1-0 etter fem minutter, men måtte gi mye av æren for målet til Nani. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

- En av våre beste kamper denne sesongen. Særlig i 1. omgang, da spilte vi strålende fotball. Dette er et vanskelig sted å komme til. De siste tre sesongene har vi tatt ett av ni mulige poeng, det sier det meste, mener sir Alex Ferguson.

På spørsmål om hvorfor United så ofte girer opp et hakk når sesongen nærmer seg halvspilt, svarer Giggs slik:

- Jeg vet ikke hva det er. Men vi pleier å få dreis på det i den andre halvdelen av sesongen. Og vi kan ikke bare stole på at Wayne og Chicharito skal score målene, vi vil fordele det rundt i laget. Det er også gledelig at vi klarer, sier Giggs.

Eneste skår i United-gleden var at en allerede lang skadeliste ble enda lenger:

• Phil Jones gikk av banen etter 20 minutter, etter å ha fått albuen til Clint Dempsey i kjeven. United-backen forsøkte å spille videre, men etter en viktig takling i egen boks var han såpass groggy at han måtte ut med det som ifølge ubekreftede rapporter er et kinnbeinsbrudd. Det kan bety opptil seks uker på tribunen.

- Han var litt groggy i pausen. Han forsøkte å spille videre. Vi får se om han er OK, sier Giggs.

KAPTEIN: Patrice Evra var kaptein for United i sin første kamp etter rasismedommen mot Luis Suarez. Foto:  REUTERS/Toby Melville
KAPTEIN: Patrice Evra var kaptein for United i sin første kamp etter rasismedommen mot Luis Suarez. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

- Jeg tror ikke albuen (fra Dempsey) var med vilje. Phil skal på røntgen i morgen, men det ser ikke veldig bra ut, sier Ferguson.

• Ashley Young erstattet Jones, men måtte også forlate banen med skade et snaut kvarter etter pause. Han fikk en smell i kneet, og hinket av banen.

Fra før har United Nemanja Vidic ute resten av sesongen, mens Tom Cleverley og Anderson ikke er tilbake på noen uker. I tillegg var ikke Rio Ferdinand med til London på grunn av skade. Den skal imidlertid ikke være alvorlig.

Heldigvis for United har de også flere skadefrie spillere i form, i første rekke Nani. Portugiseren var i lekehumør på Craven Cottage, og innblandet i nesten alle målene.

Det første kom etter bare fem minutter, da Nani startet et raid fra midtbanen og løp fra både Bryan Ruiz og Chris Baird, før han slo ballen tilbake i feltet. Danny Welbeck dukket opp foran mål og styrte inn 1-0 fra fem meter.

Portugiseren satte selv inn 2-0 etter 28 minutter, da han stusset inn en hard innsvinger fra Ryan Giggs.

ELEGANT: Berbatov leker inn 5-0 med hælen. Foto: (AP Photo/Matt Dunham)
ELEGANT: Berbatov leker inn 5-0 med hælen. Foto: (AP Photo/Matt Dunham) Vis mer

- United på sitt aller, aller beste, mente kommentator Morten Langli, og det skulle bli enda verre for Fulham. Noen minutter før pause fintet Nani skudd igjen og igjen mot en ryggende Hangeland, før han vendte opp og trillet ballen til en bedre plassert Giggs.

Midtbaneveteranen, som spilte en av sine beste kamper på lenge, satte ballen i mål via Senderos. Dermed har han scoret i alle 19 Premier League-sesonger han har spilt. Og han var bare ett mål unna å score nummer 20 000 i Premier League - men den æren fikk Aston Villas Marc Albrighton.

- Jeg vet ikke om jeg kan krediteres. Skuddet skiftet veldig retning, sier Giggs.

Fulham hadde en rekke sjanser til å score i 2. omgang, særlig Andy Johnson sløste voldsomt, men Anders Lindegaard holdt nullen for fjerde gang på fire kamper. Og at det var viktig for dansken å holde nullen, selv om seieren var sikret for lengst, var tydelig på måten han kjeftet opp lagkameratene etter hvert som de slapp Fulham til sjanse på sjanse.

De siste fem minuttene skrudde United opp tempoet igjen. Først dundret Wayne Rooney inn et langskudd fra 25 meter, som krøllet seg inntil stolpen med en voldsom høyreskru, og så var det endelig klart for sesongens første ligamål fra forrige sesongs toppscorer - Dimitar Berbatov.

Nani serverte Valencia, som slo flatt inn foran mål. Bulgareren fikk ballen litt bak seg, men viste kløkt og eleganse da han brukte hælen for å trille inn 5-0.

MULIG KINNBEINSBRUDD: Phil Jones kan være ute en god stund etter å ha fått albuen til Clint Dempsey i ansiktet. 19-åringen måtte ut etter bare 20 minutter. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
MULIG KINNBEINSBRUDD: Phil Jones kan være ute en god stund etter å ha fått albuen til Clint Dempsey i ansiktet. 19-åringen måtte ut etter bare 20 minutter. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

- Manchester City, pass opp, sa Peter Beagrie i TV 2-studio.