Manchester United slo Leicester

United har ikke hatt like mye å juble for på reise siden Fergusons tid

Ole Gunnar Solskjær fortsatt ubeseiret som manager i Manchester United, etter sliteseier over Leicester.

NY SEIER: For Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: Ben STANSALL / AFP / NTB Scanpix
NY SEIER: For Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: Ben STANSALL / AFP / NTB ScanpixVis mer

Leicester - Manchester United 0-1 (0-1)

LEICESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær var ute etter å unngå tap i sin tiende strake kamp etter at han tok over vikarjobben i Manchester United.

Med seier var det første gang siden oktober 2012 (under Sir Alex Fergusons ledelse) at United vant fem strake bortekamper i alle turneringer. Et bilde på hvordan ting har snudd i klubben den siste tiden.

Og det største forvandlingsnummeret av dem alle er nok Paul Pogba, som noterte seg for sitt 20. målpoeng i alle turneringer denne sesongen. Franskmannen har virkelig tatt steget ut av skyggen og inn i rampelyset de siste seks ukene.

I dag noterte playmakeren seg for sin femte assist i ligaen under Solskjær, og står samtidig bak 55 prosent (elleve) av Uniteds 20 scoringer i Premier League under Solskjær.

- Vi hadde en fantastisk start på kampen, det er selvfølgelig viktig mot et lag som Leicester som ønsker å ta deg på kontringer. Det var en fantastisk pasning av Paul, en fantastisk avslutning, sier Solskjær på pressekonferansen.

- I andre omgang var vi mer fokusert på resultatet enn forestillingen, og det vistes. Vi slo ikke gode baller til hverandre, vi kontrollerte ikke kampen så mye som jeg ønsket, men du får med deg tre poeng, noe som er fantastisk. En fantastisk reaksjon på forrige ukes skuffende tap av to poeng og det vi viste mot Burnley.

En imponerende statistikk. Men bortelaget måtte virkelig jobbe for de tre poengene i dag.

Pangstart

Leicester har tatt skalpen på Manchester City og Chelsea i ligaen denne sesongen og spilte 1-1 mot Liverpool på Anfield i forrige runde. Revene har en spillestil som passer fint når de møter storlag, som gjerne etterlater seg rom å kontre i.

Men i likhet med mot Liverpool havnet Leicester tidlig under. Det var en feilpasning som førte til baklengsmålet, da Ricardo sendte ballen rett i beina på Paul Pogba.

Pogba sto bak 53 prosent av ligascoringene til Manchester United (seks mål og fire assist) før dagens kamp, og var igjen servitør. Pogba fant Rashford med en perfekt vektet ball, og sistnevnte var iskald i møtet med Kasper Schmeichel, hvor han tok ned ballen på første berøring og sendte den i nettet på den andre.

EN FAVORITT: I forkant av Manchester Uniteds kamp mot Leicester var United-supporterne Dagbladet snakket med enig om én ting: At Ole Gunnar Solskjær bør få beholde jobben som manager. Video: Christian Monge Hugsted / Dagbladet Vis mer

- Vi måtte forbedre oss og det gjorde vi i dag. Det var en svært vanskelig kamp og da er det godt å få seieren. Pogba skaper muligheter for laget gang på gang. Ved å få målet hamres det inn i stein, men vi må fortsette å forbedre oss. Vi konsentrerer oss om oss selv, forsøker å vinne kamper, også får vi se hvordan det går, sa Rashford til Sky Sports etter kampen.

Like etterpå runget Solskjær-sangen over King Power fra de tilreisende United-supporterne.

Ingen United-spillere har scoret flere ligamål enn Rashford (26) siden debuten hans i februar 2016. Heller ingen spillere har levert flere målpoeng (elleve) enn Pogba i de fem store ligaene etter at Solskjær ble ansatt, skriver Sky Sports.

I motsatt ende hadde David de Gea veldig lite å gjøre, noe spanjolen garantert var fornøyd med siden han startet kampen med sola i øynene. Leicester hadde noen dødballer som kunne blitt farlige, men traff ikke mellom stengene da de blå var først på ballen.

Ingen stor kamp

På forhånd trodde Leicester-duoen Jonny Evans og Kasper Schmeichel at det kunne være en fordel å møte Manchester United med tanke på muligheten for kontringer, særlig etter at de røde har framstått som mer offensive under Ole Gunnar Solskjær.

Men hjemmelaget fikk få muligheter til å bryte Manchester Uniteds angrep, mens de røde virket fornøyd med 1-0. Alt i alt var det ingen stor kamp av noen av lagene på King Power.

Leicester startet den andre omgangen bedre, og skapte noen småsjanser. De få gangene United var ute av balanse, rotet Leicester-spillerne bort ballen i gunstige posisjoner. Vardy hadde to gode muligheter, den ene på volley, men klarte aldri å test de Gea skikkelig.

Innbytter Ghezzal hadde et frispark som De Gea måtte ut i full strekk for å ta, mens United hadde to avslutninger på mål i andre omgang, mot fire i den første omgangen.

Det åpnet seg opp for kontringer til Solskjærs menn mot slutten av kampen, uten at bortelaget fikk satt spikeren i den beørmte kista.

Den tidligere scoringen var likevel nok til at United nå står med 9-1-0 under Solskjærs ledelse i alle turneringer. Hvem hadde trodde det da han ble ansatt i desember.