Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United har ni seire på rad uten Wayne Rooney

Men i dag må Berbatov vise at han kan score mot gode lag også.

PÅ TIDE Å STÅ FRAM: «Manchester United's Dimitar Berbatov (C) fails to score past Chelsea's goalkeeper Petr Cech» innleder Reuters tekst til dette bildet. I dag må Dimitar Berbatov bevise at han er en mann for de store anledningene også.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
PÅ TIDE Å STÅ FRAM: «Manchester United's Dimitar Berbatov (C) fails to score past Chelsea's goalkeeper Petr Cech» innleder Reuters tekst til dette bildet. I dag må Dimitar Berbatov bevise at han er en mann for de store anledningene også.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • Følg Manchester United - Chelsea i fotballstudio fra kl. 13.30!

(Dagbladet): Den mest omtalte fotballspilleren før seriefinalen mellom Manchester United og Chelsea heter Wayne Rooney, og skal ikke løpe en meter ute på Old Trafford-matta i formiddag.

Alle fotballinteresserte som ikke har tilbragt påska i en snøhule har fått med seg at Rooney ble ankelskadd mot Bayern München i midtuka, og spissen mister trolig tre uker som følge av tyskersmellen.

Men fraværet av Englands toppscorer denne sesongen trenger ikke bety så mye. Chelsea-manager Carlo Ancelotti antydet i går at motstanderen kanskje kunne bli ekstra tent av å måtte klare seg uten superspissen, og Uniteds statistikk uten Rooney er sterk.

De fleste husker at de røde slo Bolton 4-0 uten ham forrige helg, men faktisk har United vunnet de ni siste ligakampene - ti av de siste elleve - de har spilt uten Wayne Rooney på topp. Den ellevte spilte de uavgjort.

Liker ikke å utelate Berbatov
Uansett er det ikke mange fotballag i Europa som har en mann til 300 millioner å sette inn når favorittangriperen må bite i gresset.

Dimitar Berbatov kommer til å spille hovedrollen mot Chelsea-forsvaret i formiddag, og om bulgareren har lett etter en mulighet til å vinne over de mest skeptiske av United-supporterne, så er dette dagen.

Det vet også manager Alex Ferguson.

- En ting man ikke kan underslå når det gjelder Berbatov, er talentet hans, sier skotten til klubbens hjemmesider.

- Jeg liker ikke å utelate ham fra de store kampene, men jeg følte at han utgjorde en forskjell da han kom inn mot Bayern i midtuka, sier Ferguson.

Kritikere vil kanskje påpeke at den forskjellen ikke nødvendigvis var positiv. United mistet en del tyngde på midtbanen da Berbatov og Valencia erstattet Carrick og Park, men det er naturligvis vanskelig å gi bulgareren skylda for at kampen snudde mens han var på banen.

Ikke så hard mot de harde
Det er imidlertid ingen tvil om at Dimitar Berbatov har pådratt seg en skare med kritikere.

Og statistikknerdene i Opta kan fortelle at av Berbatovs 21 scoringer for United i Premier League, så har bare tre av dem kommet mot lag som ligger på åttendeplass eller høyere på tabellen.

SKAVANKEL: Wayne Rooney må se dagens kamp fra sidelinja.Foto: SCANPIX/  REUTERS/Michaela Rehle
SKAVANKEL: Wayne Rooney må se dagens kamp fra sidelinja.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Michaela Rehle Vis mer

Det vil si, mot svakere motstand enn det som står på den andre siden av banen i dag.

- Jeg tror supporterne er 80/20 i Berbatovs favør, skyter Alex Ferguson inn.

- De fleste av dem kan se hva han er i stand til. De fleste kjenner igjen kvalitet. Men alle har sine favorittspillere, sånn er det bare. Og hvis vi kjøper en spiss for veldig mye penger, og han ikke scorer 50 mål per sesong med seksten brassespark, så vil vi alltid høre en bekymret stemme eller to, sier United-sjefen syrlig.

Carlo lover angrep
Manchester United trenger verken 50 mål eller brassespark for å vinne Chelsea og ta et langt steg mot seriegull i formiddag, men et par Berbatov-øyeblikk tar de nok gjerne.

For Chelsea sin del er det strålende nyheter at Didier Drogba kan delta etter en ukes oppladning, selv om det ble kjent i går at spissen har spilt med smerter i lysken de siste 3-4 månedene.

Manager Carlo Ancelotti lover at all smerte svelges når Chelsea går rett i angrep på Old Trafford i formiddag.

- Vi ønsker å spille vår fotball, og vår fotball er å angripe, sier italieneren til Chelsafc.com, vel vitende om at laget hans har nettet 82 ganger på 32 kamper denne sesongen - flest av alle.

Mike Dean dømmer kampen på Old Trafford. Lykke til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!