USIKKER PÅ FRAMTIDA: Andy Cole har vært gjennom store helseproblemer de siste åra. Det har gitt han problemer - både psykisk og fysisk. Foto: NTB Scanpix
USIKKER PÅ FRAMTIDA: Andy Cole har vært gjennom store helseproblemer de siste åra. Det har gitt han problemer - både psykisk og fysisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

United-helt: - Glad hvis jeg blir 50

Åpenhjertig Andy Cole (48) om helseproblemene og frykten for å dø.

Publisert

Andy Cole bøttet inn mål på bestilling for Newcastle og Manchester United rundt årtusenskiftet.

Han har vunnet nesten alt som kan vinnes på banen, men etter karrieren har livet vært tungt. I 2014 sviktet nyrene hans og spissen fikk påvist sykdommen Fokal Segmental Glomerulosklerose (FSGS).

SERIEVINNERE: Ole Gunnar Solskjær feirer sammen med Andy Cole og Quinton Fortune. Bildet er hentet fra 4-0 seieren mot Ipswich i 2001. Foto: NTB Scanpix
SERIEVINNERE: Ole Gunnar Solskjær feirer sammen med Andy Cole og Quinton Fortune. Bildet er hentet fra 4-0 seieren mot Ipswich i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For to år siden måtte spissen gjennom en nyretransplantasjon som nesten ødela livet hans. Cole raste opp i vekt, og sleit voldsomt med depresjonen. Han har selv beskrevet det som en «intern kamp» og «tortur».

- Jeg husker jeg tømte en pose med medikamenter og begynte å gråte mens jeg tenkte: «For å overleve en dag til, er det dette jeg må ta. Resten av livet. Jeg vet ikke om jeg kan forsette», sa Cole til The Guardian.

- Vonde tanker

I et nytt intervju med The Mirror forklarer Cole at han fortsatt sliter voldsomt med etterdønningene av operasjonen. Han er deprimert, og coronatida har ikke gjort han noen tjenester.

Cole har holdt seg isolert, og de vonde tankene følger ham daglig:

- Jeg forsøker å ikke se for langt fram i tid. Jeg tar det dag for dag, forklarer han til avisa.

48-åringen fikk nylig besøk av dattera, og i intervjuet forteller den tidligere stjernespissen at hun sa: «Pappa, du kommer til å leve for alltid.»

- Jeg kommer aldri til å glemme det, for jeg har hele tida sagt til henne at jeg er glad hvis jeg blir 50 år. Det er halvannet år til, og med tanke på det jeg har vært gjennom ville jeg lykkelig, sier Cole til Mirror.

STORMER: En video viser Manchester United-spiller Marcos Rojo røyke og spilte kort med sine venner i Argentina. Video: @221radio Vis mer

Frykter ny operasjon

I den selvpålagte karantene har han ikke greid å stoppe tankene fra å løpe rett til området hvor de mest depressive og grusomme bildene er:

Cole forteller at hans største frykt er at han må gjennom en ny nyretransplantasjon. Han vi ikke gå gjennom marerittet igjen:

- Jeg bryr meg ikke om noe annet, det er min største frykt. Hvordan skal jeg komme meg gjennom det igjen?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer