United-helten ble utskjelt og kritisert. Nå hylles han som «brilliant» og lagets «verge»

Fra ustødig og spinkel til bunnsolid.

FENOMENAL: David de Gea var fenomenal i målet mot Liverpool på Old Trafford søndag. Etter en turbulent start i United, har 24-åringen nå vist seg å være nærmest en vegg. Foto: EPA/PETER POWELL
FENOMENAL: David de Gea var fenomenal i målet mot Liverpool på Old Trafford søndag. Etter en turbulent start i United, har 24-åringen nå vist seg å være nærmest en vegg. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Manchester United - Liverpool 3-0

(Dagbladet): David de Gea har vist fenomenal form i United-drakta så langt denne sesongen, og har berget flere poeng for de røde djevlene.

Spanjolen har gjort viktige redninger mot både Everton, Chelsea, Arsenal og Stoke så langt denne sesongen, og på søndag klarte heller aldri Liverpool å få hull på byllen mot en bunnsolid de Gea.

Britiske The Mirror skrev mandag om hvordan De Gea gikk fra å være den «spinkle gutten som ble hånet fra utsiden og elsket innenfra, til å nå være en mann som er brilliant og hyllet - for ikke å nevne ettertraktet av andre», og kaller ham Uniteds verge.

Turbulent start 24-åringen ble hentet til United som verdens nest dyreste keeper da han ble hentet fra Atletico Madrid i 2011. Men spanjolen hadde en litt turbulent start i klubben.

Han var tydelig nervøs i debuten i en Community Shield-kamp, men fikk støtte fra blant annet keeper-legenden Peter Smeichel, som var i United fra 1990 til 1999. De Gea åpnet sesongen skjelvent, men unngikk den store kritikken da United stort sett vant de kampene de spilte, og spanjolen leverte en rekke reaksjonsredninger som stilnet kritikerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer