United henter niåring fra Australia

Bestefar sendte dvd. Se video!

(Dagbladet.no): Rhain Davis er bare ni år og bodde inntil nylig i Brisbane i Øst-Australia.

Takket være bestefar har han og pappa Mark allerede flyttet til Manchester, der driblefanten får sjansen på Manchester United-akademiet. Guttens morfar bor i England, det var han som sendte en dvd med guttungens ballkunster til Old Trafford, skriver den australske avisa Courier Mail.

Videobildene av skolegutten Rhain i aksjon for Redlands Uniteds U10-lag var nok til å overbevise talentjegerne på andre siden av kloden.

Den lille midtbanespilleren er blitt tatt godt i mot i United, han forteller om møter med Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo og Wes Brown.

- Det har vært fantastisk så langt. Det beste var at jeg fikk treffe flere spillere, sier niåringen.

De tre barna i Davis-familien har alle britiske pass fordi moren Reah er engelsk. Hun og resten av familien er også på flyttefot snart. Nå har Rhain tre år på å overbevise United om at han fortjener en sjanse.

Når guttespillerne fyller 12 år får bare de aller, aller største talentene forlenget oppholdet med en lærlingkontrakt i United.

Det australske balltalentet får en glitrende attest fra sin lærer i Moreton Bay Boys College i Brisbane.

FIKK MØTE ROONEY: Rhain Davis går under klengenavnet «den nye Rooney» i britiske aviser i dag. Foto: Scanpix/Ap/YouTube
FIKK MØTE ROONEY: Rhain Davis går under klengenavnet «den nye Rooney» i britiske aviser i dag. Foto: Scanpix/Ap/YouTube Vis mer

- Han har så god balanse med ballen. Hans evne til å skjerme ballen med lite rom er ekstraordinær for en gutt på hans alder, sier Diana Patchett.

En rekke engelske aviser skriver om niåringen i dag, hos flere omtales skolegutten som en mulig arvtaker til nettopp Rooney.

- Det er uvanlig at en guttunge fra andre siden av verden blir invitert til å spille for oss. Og det er uvanlig at en gutt blir oppdaget fordi bestefaren sender inn en dvd. Nå blir vi vel overlesset med dvd-er framover, sier en United-kilde.