Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United holder stø gull-kurs

Men Ronaldo satte Boro-sinnene i kok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Middlesbrough - Manchester United 1-2

Manchester United holder stø gull-kurs i Premier League. I kveldens vanskelige borteoppgjør mot Middlesbrough sikret de seg tre nye poeng - og setter dermed press på Chelsea, om de vil slå følge.

- Vår tøffeste kamp

- Vi spiller meget bra for tiden, og fortsetter vi sånn vil være med helt inn, sa Wayne Rooney i følge Sportinglife etter kampen.

- Dette er en tøff kamp, sannynligvis vår tøffeste så langt i år. Vi fortjente tre poeng, og nå er vi seks poeng foran Chelsea. De har en kamp til gode, men jeg foretrekker å ligge foran, fastslo superspissen. 

Strålende Ronaldo

Cristiano Ronaldos enorme tempo skapte trøbbel for Boro\' på Riverside gang etter gang før pause.

Etter 12 minutter endte det med straffespark.

Noe hjemmelagets spillere protesterte kraftig på.

MATCHVINNER: Darren Fletcher jubler sammen med Wayne Rooney etter at førstnevnte har stanget inn 2-1 og en ny Manchester United-seier. Foto:AP
MATCHVINNER: Darren Fletcher jubler sammen med Wayne Rooney etter at førstnevnte har stanget inn 2-1 og en ny Manchester United-seier. Foto:AP Vis mer

Louis Saha stakk høyrevingen nydelig igjennom, Ronaldo rundet Boro-keeper Schwarzer og falt meget lett. Selv om ballen rullet til Wayne Rooney foran mål, valgte dommer Foy å blåse for forseelsen.

Straffesparket satte Loius Saha sikkert i mål.

Sir Alex Ferguson mente ikke uventet at straffesparket var korrekt idømt.

- Ronaldo prøvde å komme seg unna Schwarzer. Og ville han scoret om han hadde kommet seg forbi? Det tror jeg han ville, forklarte United-sjefen.

Boro-sjef Gareth Southgate var, heller ikke uventet, av en litt annen oppfatning.

- Det fantes ikke kontakt mellom spillerne, og det er utrolig frustrerende at spillere legger seg sånn. Det målet bestemte utfallet av kampen, freste Southgate etter at lysene var slukket på Riverside.

United best

United var desidert farligst i en første omgang som etterhvert ble relativ amper. Flere Boro-spillere var tydelig misfornøyde med dommerens «skjerming» av dribleglade Ronaldo.

image: United holder stø gull-kurs

Men Ronaldo fortsatte å frustrere Middlesbrough.

Og kampen ble avgjort i løpet av to ekstatiske minutter midtveis i andre omgang.

Først var det hjemmelagets tur.

Volley-utlikning

Vingen Stewart Downing fikk tid og rom til å slå ballen inn, og Gabriel Heinze fikk bare stusset den videre bakover i feltet. Der landet den hos James Morrison som på hel volley styrte ballen inn til utlikning under bena på Edvin van der Sar.

Det tok ett minutt før sir Alex Fergusons menn hadde svart.

Cristiano Ronaldo var involvert i det aller meste i kveld, og igjen løp han seg fri ute til høyre. Portugiseren la igjen til Ryan Giggs som styrte ballen inn i feltet. Der kunne Darren Fletcher skalle inn ledermålet og avslutte kontringen på vakreste vis.

Boro etablerte et skikkelig trykk i sluttminuttene, men kom aldri nærmere enn en redning på streken.

<B>MED GULL I BLIKKET:</B> Wayne Rooney og United nekter å tape fotballkamper. Her er spissen i løpeduell med Jonathan Woodgate.
<B>KONTROVERSIELT:</B> Her blåser dommer Foy for straffespark for United - til Boro-spillernes store fortvilelse.
Hele Norges coronakart