Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

- United i fritt fall

Dårlige resultater setter Ole Gunnar Solskjær på knallhard prøve. United-ekspert Neil Custis mener klubben er i fritt fall. Avisa The Telegraph sier manageren har full ryggdekning.

TØFF START: Åttendeplass på tabellen er fasiten etter seks kamper for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: NTB scanpix
TØFF START: Åttendeplass på tabellen er fasiten etter seks kamper for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: NTB scanpix Vis mer

Åtte poeng og åttendeplass på tabellen. Ti poeng bak serieleder Liverpool - og fem poeng bak byrival City på andreplass.

Dette er fasiten for Manchester United seks runder ut i Premier League. Tar vi med den elendige slutten på forrige sesong, begynner det å brenne rundt beina på Ole Gunnar Solskjær (46).

Manageren virket utilfreds i intervjuer etter 0-2-tapet for West Ham i helga.

UNITED-EKSPERT: Neil Custis. Foto: Tore Ulrik Bratland
UNITED-EKSPERT: Neil Custis. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- José Mourinho hadde sine feil. Men ved å sparke ham, er klubben i fritt fall, skriver den kjente United-journalisten Neil Custis i The Sun i dag.

- United hadde en av de beste managerne i Mourinho. Han var vant to trofeer i sin første sesong i klubben.

Både The Telegraph og Daily Mail skriver at Solskjær har ryggdekning i United-styret. Klubben skal være villig til å ta smerten med dårlige resultater for en periode. Alt handler om å bygge opp en nytt lag, og klubben skal erkjenne at dette kommer til å ta tid.

Full støtte

- Solskjær har full støtte i Manchester United, til tross for den voksende bekymringen for om han er riktig mann, skriver Jason Burton i The Telegraph i dag.

- Direktør Ed Woodward er, ifølge kilder, overbevist om at Solskjær snur klubben om på riktig måte. Han er villig til å ta smerten med en ny, vanskelig sesong. Han tenker at prosjektet kommer til å få sin ultimate belønning.

Daily Mail hevder:

- Styret vil støtte Solskjær i januarvinduet dersom han ønsker å styrke laget. Klubben har allerede brukt 150 millioner pund (1,7 milliarder kroner) på Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James. Men klubben trenger spesielt en spiss, etter at den lot Romelu Lukaku og Alexis Sánchez dra.

MÅLSETTING: Manchester United-supportere er tydelige på hva sesongens krav må være før Europaliga-kampen mot Astana. Video: Håkon Brandsdal Vis mer

Neil Custis - som har skrevet om United i 20 år og bor i Manchester - tegner et bilde av en klubb i fritt fall. Han mener det for alvor begynte å gå galt sommeren 2018. Han gir den forrige manageren, José Mourinho, rett i at andreplassen sesongen 2017/2018 er en av hans største prestasjoner som manager.

- Miserabel figur

- Mourinho ønsket at klubben skulle bruke mange penger på en midtstopper. Harry Maguire var mannen han ønsket seg. Men klubben følte at 80 millioner pund var for mye i en posisjon hvor den allerede hadde spillere. Ett år seinere brukte den 85 millioner pund på Maguire, påpeker Custis.

- Dessverre for Mourinho gjorde han ikke seg selv en tjeneste ved å framstå som en miserabel figur de neste månedene. Han klagde på manglende bruk av penger og røk uklar med Paul Pogba. Han syntes ikke han fikk nok støtte av klubben i feiden med midtbanespilleren. Da Pogba vant VM med Frankrike, sa Mourinho at det var på tide at han spilte sånn også for United. Han hadde rett, det har Pogba aldri gjort. Mourinho måtte ta altfor mange kamper på egen hånd.

Tidligere United-spiller Paul Ince mener skylda ligger hos Woodward:

- Han er ikke en fotballmann, men en pengemann. Folk gir blaffen i penger hvis de ikke går til laget, sier Ince, ifølge Daily Mirror.

DAILY MIRROR I DAG: Tidligere United-spiller Paul Ince hevder klubben mangler retning med Ed Woodward ved roret.
DAILY MIRROR I DAG: Tidligere United-spiller Paul Ince hevder klubben mangler retning med Ed Woodward ved roret. Vis mer

Seriestarten til United skaper enorm oppmerksomhet i England. Det har toppet seg etter 0-2-tapet for West Ham søndag. I studioet til Sky Sports satt meget tunge folk og svingte øksa.

Både eksspiller Roy Keane og José Mourinho var kritiske:

- Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, erklærte Keane.

KRITISK: José Mourinho. Her fra FIFA-gallaen i Milano mandag kveld. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: José Mourinho. Her fra FIFA-gallaen i Milano mandag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er sjokkert og lei meg for hvor dårlige de var. Alt ved United, ingen kvalitet, ingen vilje, ingen personlighet. Det er en lang vei tilbake for United. Det er skremmende å se hvor dypt de har falt.

- Ingen forbedringer

Heller ikke Mourinho er imponert.

- Vi var dårlige forrige sesong og jeg ser ingen forbedringer. Jeg liker alle disse tre signeringene (Wan-Bissaka, James og Maguire). De tar med god kvalitet, men jeg tror ikke Ole kan ta med seg noe positivt fra kampen, sa han.

United møter Rochdale. i ligacupen onsdag. Mandag venter Arsenal hjemme i Premier League.

Premier League
Liverpool660017-518
Manchester C.641124-613
Leicester63218-511
Arsenal632111-1011
West Ham63218-711
Bournemouth631211-1010
Tottenham622212-88
Manchester U.62228-68
Burnley62228-78
Sheffield U.62227-68
Chelsea622212-138
Crystal Palace62224-78
Southampton62136-97
Everton62135-97
Brighton61325-86
Norwich62049-146
Newcastle61234-85
Aston Villa61146-94
Wolverhampton60427-114
Watford60244-182
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling