United i trøbbel

En ny sexskandale har rammet britisk fotball. Ifølge byråene er en av Manchester Uniteds stjerner havnet i politiforhør.

LONDON (Dagbladet): United-spillerne og sir Alex Ferguson har slitt så langt i Premier League, og har sett Chelsea innta tabelltoppen suverent. Nå må storklubben forsvare seg også utenfor banen.

Politiet nekter å oppgi navnet. Fotballspilleren, som er landslagsspiller, og en venn skal natt til søndag ha voldtatt to kvinner på et luksushotell i London hvor værelsene koster nesten 12 000 kroner natta.

Politioffiserer fra Metropolitan-politiets spesialavdeling for seksuelle overgrep har innhentet forklaringer fra de to kvinnene. De skal ha fortalt at de to mennene voldtok dem etter tur. Politiet vurderer nå om fotballspilleren og hans venn skal siktes.

Beslaglagt film

Politiets etterforskere har stengt av hele hotellets øverste etasje mens de leter etter bevismateriale, og de har beslaglagt overvåkingsfilm fra nattklubben der spilleren og vennen møtte kvinnene.

Scotland Yard bekrefter saken, men vil ikke navngi fotballspilleren foreløpig.

-  Vi kan bekrefte at vi etterforsker påstander om alvorlige seksuelle overgrep i det sentrale London natt til søndag. Etterforskningen pågår, men det er enda for tidlig å gi nærmere detaljer, sier en talsmann for politiet.

Mange beskyldninger

Dette er ikke første gang kjente fotballspillere er blitt beskyldt for voldtekt. I fjor ble Carlton Cole, som spilte for Chelsea, og Newcastle Uniteds Titus Bramble beskyldt for å ha voldtatt en tenåring. Saken ble henlagt på grunn av manglende bevis.

Også en annen sak ble henlagt i fjor. Paul Dickov, Keith Gillespie og Frank Sinclair fra Leicester City ble beskyldt for å ha forgrepet seg på tre kvinner i La Manga-treningsanlegget i Spania. Påtalemyndigheten fant at påstandene ikke holdt, og henla saken.

Nå i sommer ble Arsenals nederlandske spiller Robin van Persie holdt i varetektsarrest i to uker mistenkt for å ha voldtatt en skjønnhetsdronning fra en missekonkurranse. Spilleren nektet all skyld, og politiet etterforsker fortsatt saken.

Profesjonelle fotballspillere lever et luksusliv med mange besøk på nattklubber og med mange kvinnebekjentskaper.

Deres rikdom kan oppmuntre kvinner til å anklage dem for voldtekt og selge historiene til aviser som betaler godt for slikt stoff.

BEKYMRET SIR ALEX: Manchester Uniteds trener, sir Alex Ferguson, har som regel hatt god kustus på spillerne sine utenfor banen. Nå kan han ha fått et stort problem å hanskes med.