Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

- United-kamp går som planlagt

Journalist hevder at klubbene insisterer å spille Europa League-kampen mellom LASK Linz og Manchester United. Det blir i så fall for tomme tribuner.

SPILLER KAMP: Foreløpig skal kampen mellom LASK Linz og Manchester United gå som normalt. Foto: Mark Cosgrove / News Images / Shutterstock / NTB Scanpix
SPILLER KAMP: Foreløpig skal kampen mellom LASK Linz og Manchester United gå som normalt. Foto: Mark Cosgrove / News Images / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Torsdag kveld skal Ole Gunnar Solskjærs Manchester United spille mot den østerrikske ligalederen LASK Linz, klubben som slo Rosenborg ut av Europa League.

Til tross for at Champions League- og Europa League-fortsettelsen er i fare, skal United-kampen som planlagt, skriver Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst.

- Jeg kan forstå det

De neste to rundene av den nasjonale ligaen i Østerrike var allerede blitt utsatt før dagens nyhet, mens en rekke kamper i Europa har blitt spilt bak lukkede dører. Torsdag kveld er situasjonen lik, de røde djevlene skal spille for tomme tribuner.

På onsdagens pressekonferanse, snaue 90 minutter etter at Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte Coronaviruset som en pandemi fikk Solskjær spørsmål om han ville forstå en eventuell avlysning av fotballkampene i Europa og England.

- Ja, under disse omstendighetene kan jeg forstå det. Det er opp til ekspertene å bestemme hvilke tiltak som må iverksettes, og at klubben vil støtte en eventuell avlysning av kampene i Europa og Premier League, sier Solskjær.

- Fotball er for fansen

Først hevdet Marca at alle kampene i Europa League og Champions League er blitt utsatt fra og med neste uke, og The Times sier at de resterende Premier League kampene vil bli spilt bak lukkede dører.

Kort tid seinere, skriver UEFA at styret vil holde samtaler om framtida til de europeiske turneringene på tirsdag - altså 17. mars. Det er med andre ord ingenting som er bestemt, men ting tyder på at turneringene må utsettes.

- Dette er vanskelige omstendigheter, ikke bare for fotball, men for samfunnet. Vi må gjøre det vi blir fortalt og komme videre med spillet hvis det er det myndighetene mener vi burde gjøre, sier Solskjær på pressekonferansen i forkant av Europa League-oppgjøret.

- Vi vet ikke hva som kommer til å skje. Jeg tror fotball er for fansen. Uten dem er vi ingenting. Spillet skal alltid være for dem. I morgen får vi kanskje en annen melding eller om to uker, fortsetter nordmannen.

United-sjefens uttalelser skulle vise seg å treffe blink.

Hele Norges coronakart