United kan bli utestengt fra Europa

Glazer-gjeld bekymrer.

(Dagbladet.no): Malcolm Glazer eier nå 74,8 prosent av Manchester United, med andre ord er amerikaneren svært nær de 75 prosentene som er nødvendig for å få total kontroll.

Da kan Glazer ta klubben av børsen, og smelte inn sin egen gjeld i selskapet.

Og den er ikke liten. Ifølge The Independent har 75-åringen pådratt seg nær seks milliarder.

I verste fall kan dette få store konsekvenser for klubben.

The Guardian avslører i dag at UEFA jobber med et regelverk som skal sette tak på gjeldsmengden en klubb skal få lov til å påta seg.

Hvis en klubb overskrider denne grensen kan den miste retten til å spille i Europa - i UEFA-cupen og i Champions League.

- Hvis en klubb har en permanent gjeld til bankene, og den ikke ser ut til å reduseres, kommer vi til å se på situasjonen. Lisensen vil måtte bli vurdert, sier en talsmann for UEFA til avisen.

I dag er det de hjemlige forbundene som avgjør hvilke klubber som får lisens, og dette skjer automatisk om ikke klubben skylder andre klubber penger eller ikke klarer å betale spillerne lønn.

STOR HISTORIE: Manchester United vant sist Champions League i 1999. Nå frykter pessimistene at muligheten til å kjempe i Europa vil ryke om Glazer får total kontroll over klubben. FOTO: SCANPIX/REUTERS
STOR HISTORIE: Manchester United vant sist Champions League i 1999. Nå frykter pessimistene at muligheten til å kjempe i Europa vil ryke om Glazer får total kontroll over klubben. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Det europeiske forbundet skal vedta de nye lisensreglene i september, og de vil høyst sannsynlig bli gjeldende fra 2007/08-sesongen.

«SKURKEN»: Malcolm Glazers oppkjøp av klubben har gjort supporterne rasende.