United kan ikke leve med van Gaals fotball og triste ansikt - værsågod neste

I fotballens gale verden kan José Mourinho gjøre det raskeste comebacket i spillets historie. På Old Trafford.

PÅ VEI UT?: Manchester United har sluttet å vinne fotballkamper under Louis van Gaal. Og det finnes ingen trøst. For det handler ikke om marginer, urettferdighet eller dommertabber. Alt skyldes et dårlig lag som spiller trist og dårlig fotball. Foto: NTB Scanpix
PÅ VEI UT?: Manchester United har sluttet å vinne fotballkamper under Louis van Gaal. Og det finnes ingen trøst. For det handler ikke om marginer, urettferdighet eller dommertabber. Alt skyldes et dårlig lag som spiller trist og dårlig fotball. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Manchester United-Norwich 1-2 (0-1):

0-0 MOT WEST HAM hjemme, på trynet ut av Champions League etter 2-3 for Wolfsburg borte, 1-2 for Bournemouth borte og nå 1-2 for Norwich hjemme. Hadde det vært Sunderland eller Watford vi snakket om så hadde ingen hevet et øyenbryn.

Men det er ikke det - det er Manchester United.

Selveste Sir Alex Fergusons stolte arv.

OG MANCHESTER UNITED lar ikke sånt passere uten diskusjoner og drøftelser på styrerommet. Så lenge Sir Alex Ferguson puster vil sportslig elendighet av typen to - Premier League-seirer på de åtte siste kampene, og ingen på de fire siste - alltid være øverst på agendaen på hvert eneste styremøte. Og spesielt nå, med jula og det kommende overgangsvinduet rett rundt hjørnet.

Ingen på Old Trafford kan sitte stille å se på at Manchester United er i ferd med å bli et nytt Liverpool.

DET FØRSTE KLUBBEN må spørre seg er hva de skal gjøre i overgangsvinduet fra 1. januar. Det andre er hvem som skal gjøre det. Manchester United kan ikke få et David Moyes-år til. De kan ikke leve utenfor topp fire og Champions League. Men det er dit de er på vei og det er Louis van Gaal som leder dem dit.

En manager som akkurat nå synes å være like rådløs som han ser ut.

FOR MEG TOPPET Manchester Uniteds meningsløse balltrilling seg i det 89. minutt hjemme mot West Ham. Da lagets største og beste hodespiller Marouane Fellaini, riktignok som en av to sittende midtbanespillere, fortsatte å spille ballen på tvers på egen halvdel, var det som om 0-0 var et greit resultat for Louis van Gaal.

Mot West Ham! Hjemme på Old Trafford! For hadde det ikke vært det ville han jo sendt Fellaini på topp i det 80. minutt med beskjed om å slå langt, vinne andreballer, skape kaos og om mulig klemme inn den goalen som ville gitt seier.

Men nei da, van Gaal gjorde ingenting.

Og siden det har laget tapt tre strake.

For van Gaal syns ikke lenger å kunne ta grep.

Han er bare et trist ansikt.

DET ER INGEN hemmelighet at Sir Alex Ferguson er en «venn» og stor beundrer av José Mourinho. Samtidig nærmer det seg et faktum at Manchester United trenger noe nytt for å røske opp i den elendigheten som går langt forbi lagets mange skadeproblemer. Og hadde Premier League-sesongen 2015/2016 vært en Hollywood-produksjon ville The Special One blitt ansatt til uka.

Men så gal er nok ikke verden.

MEN DEN KAN ikke være så gal at Louis van Gaal får fortsette sitt drep-fotballen-prosjekt på Old Trafford heller. Uten tempo og kraft i overgangsfasen fra forsvar til angrep er Manchester United blitt et lag nesten uten brodd. Og det skyldes ikke bare at Louis van Gaal mangler Paul Scholes sine ekstremferdigheter og lederegenskaper, det skyldes først og fremst at han ikke bruker de han har riktig.

Det, på toppen av faren for å gå den veien høna og Liverpool sparker, må Manchester United finne sin neste manager.

Selv om det høres helt vilt ut er jeg sikker på at José Mourinho vil være et av navnene man vil snakke om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer