United kan miste poeng

I dag møter Rio Ferdinand panelet som kan gi ham dopingdom. Manchester United kan også få straff - poengstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United-forsvareren unnlot å møte til dopingtest 23. september. Han svarte ikke på telefoner, men ringte selv til kamerater og samboeren.

Han skyldte på dårlig husk og flytting, men ble fotografert samme dag på handletur sammen med Manchester Citys Eyal Berkovic. Det engelske fotballforbundets (FA) disiplinærpanel blir presset fra mange hold foran saken som har utviklet seg til å bli en styrkeprøve mot verdens største fotballklubb. FIFA-president Sepp Blatter mener at spilleren må utestenges lenge om han finnes skyldig, og at United må fratas poeng. I sin egen spalte i Financial Times skrev Blatter i går:

- FIFA har plikt til å handle om vi ser slikt som dette skje. Det er den eneste måten for å sikre at loven er den samme for rik og fattig, skriver Blatter.

Han truer videre med at FIFA vil overprøve FA om Ferdinand og United dømmes for lett.

Tipsene går på at Ferdinand (med fem advokater) trolig får tre måneders utestengelse og dermed deltar i EM-sluttspillet til sommeren. Dette holder neppe for Sepp Blatter. Sir Alex Ferguson har for øvrig sagt at United tar saken til Høysterett om Ferdinand dømmes. Zinedine Zidane er i morgen innkalt som vitne i dopingsaken mot hans tidligere klubb Juventus. Klubblegen og klubbdirektøren er anklaget for å ha dopet spillerne fra 1994 til 1998.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer