United kan miste poeng

I dag møter Rio Ferdinand panelet som kan gi ham dopingdom. Manchester United kan også få straff - poengstraff.

Manchester United-forsvareren unnlot å møte til dopingtest 23. september. Han svarte ikke på telefoner, men ringte selv til kamerater og samboeren.

Han skyldte på dårlig husk og flytting, men ble fotografert samme dag på handletur sammen med Manchester Citys Eyal Berkovic. Det engelske fotballforbundets (FA) disiplinærpanel blir presset fra mange hold foran saken som har utviklet seg til å bli en styrkeprøve mot verdens største fotballklubb. FIFA-president Sepp Blatter mener at spilleren må utestenges lenge om han finnes skyldig, og at United må fratas poeng. I sin egen spalte i Financial Times skrev Blatter i går:

- FIFA har plikt til å handle om vi ser slikt som dette skje. Det er den eneste måten for å sikre at loven er den samme for rik og fattig, skriver Blatter.

Han truer videre med at FIFA vil overprøve FA om Ferdinand og United dømmes for lett.

Tipsene går på at Ferdinand (med fem advokater) trolig får tre måneders utestengelse og dermed deltar i EM-sluttspillet til sommeren. Dette holder neppe for Sepp Blatter. Sir Alex Ferguson har for øvrig sagt at United tar saken til Høysterett om Ferdinand dømmes. Zinedine Zidane er i morgen innkalt som vitne i dopingsaken mot hans tidligere klubb Juventus. Klubblegen og klubbdirektøren er anklaget for å ha dopet spillerne fra 1994 til 1998.

<B>DOMMEDAG?</B> Rio Ferdinand får endelig svare for seg hos FA.