United kan sette Champions League-rekord

Må holde nullen i morgen.

NEDTUR SIST: Alex Ferguson måtte se laget sitt tape i ligacupen onsdag. I Champions League er United fortsatt ubeseiret. Foto: AFP/GLYN KIRK
NEDTUR SIST: Alex Ferguson måtte se laget sitt tape i ligacupen onsdag. I Champions League er United fortsatt ubeseiret. Foto: AFP/GLYN KIRKVis mer

Manchester United kan bli det første laget som går gjennom et gruppespill i mesterligaen uten å slippe inn et eneste mål.

Klubben blir historisk om de unngår baklengs mot Valencia på Old Trafford tirsdag.

Oppgjøret blir neppe målrikt. I Uniteds seks siste kamper mot et spansk lag har de en samlet målforskjell på 2-2.

Kampen handler om mer enn nettsus, og manager Sir Alex Ferguson har ingen ambisjoner om å mønstre et B-lag.

Fire seirer og én uavgjort har allerede sørget for at United er videre i turneringen, men Ferguson vil sørge for å bli gruppevinner. Koste hva det koste vil.

Valencia må vinne tirsdag for å vinne gruppe C. En gruppevinner unngår å møte en annen gruppevinner i åttedelsfinalene.

Unngå  - Vi ønsker å vinne gruppen. Real Madrid leder sin gruppe, Barcelona leder sin gruppe og Bayern München leder sin gruppe. Det er ikke slik at du er redd for å møte noen av dem, men du ønsker å utsette det lengst mulig. Valencia vil helt sikker prøve å vinne, og det ligger an til en interessant kamp, sier Ferguson.

Valencia spilte overraskende og sjeldent med fem forsvarere i kampen mot Villarreal for noen uker siden. Mot United kan de komme til å gjøre det igjen.

United mistet muligheten til å forsvare sin serieledelse i helgen etter som kampen mot Blackpool ble avlyst.

Gammelt og ungt Manchester United mønstrer trolig et lag bestående av gammelt og ungt mot Valencia. Owen Hargreaves og Antonio Valencia er begge langtidsskadd, mens kampen trolig kommer for tidlig for Michael Owen som riktignok er tilbake i trening.

United vil trolig mønstre en backrekke bestående av Rafael, Chris Smalling, Nemanja Vidic og Fabio. De må spille en tilnærmet prikkfri kamp hvis keeperen Edwin van der Sar skal slippe å plukke noen baller ut av nettet.

Engelsk presse spekulerer at disse får sjansen framover på banen av Ferguson: Anderson, Ryan Giggs, Darren Fletcher, Gabriel Obertan, Javier Hernández og Bebe.

(NTB-AFP-Reuters)

VANT I SPANIA: United vant 1-0 borte mot Valencia, i morgen kommer det spanske laget til Old Trafford. Foto: EPA/JUAN CARLOS CARDENAS
VANT I SPANIA: United vant 1-0 borte mot Valencia, i morgen kommer det spanske laget til Old Trafford. Foto: EPA/JUAN CARLOS CARDENAS Vis mer