JUBEL OG FORTVILELSE: Leander Dendoncker jubler etter å ha utliknet for Anderlecht. Marouane Fellaini (til venstre) er ikke like høy i hatten. Foto: NTB Scanpix
JUBEL OG FORTVILELSE: Leander Dendoncker jubler etter å ha utliknet for Anderlecht. Marouane Fellaini (til venstre) er ikke like høy i hatten. Foto: NTB ScanpixVis mer

Europa League

United kastet bort seieren da Fellaini ble møtt av massiv pipekonsert

1-1 før returkampen i Europa League. 

Anderlecht – Manchester United 1-1 (0-1)

Manchester United skaffet seg et brukbart utgangspunkt før returkampen mot Anderlecht i Europa League.

Henrikh Mkhitaryan sendte gjestene i ledelsen etter 36 minutter torsdag kveld. Dette så ut til å stå seg kampen ut. Men fire minutter før slutt utliknet Leander Dendoncker på en knallhard heading.

Kampen var det første møtet i kvartfinalen. United var på forhånd favoritter mot serielederen i Belgia. Oppgjøret var tett. Gjestene fra England hadde tilsynelatende kontroll, helt til fire minutter gjensto.

- Det er frustrerende. Vi hadde kontrollen, men ble ukonsentrerte. Vi må lære oss å drepe kamper. Vi skulle ha vunnet, sier midtbanespiller Michael Carrick til BT Sport.

Raid

1-0-scoringen kom etter et raid på høyrekanten. Ballen endte hos Marcus Rashford, men keeper Rubén Iván Martínez reddet skuddet fra unggutten. Returen ble fanget opp av Mkhitaryan, som skjøt ballen i mål.

SYND, MEN SANT: Nok en gang måtte José Mourinho se at laget spilte uavgjort. Foto: NTB Scanpix
SYND, MEN SANT: Nok en gang måtte José Mourinho se at laget spilte uavgjort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Resultatet holdt seg i nærmere 50 minutter. Så utliknet Leander Dendoncker på en heading etter et nydelig forarbeid.

Kampens største pipekonsert fikk belgieren Marouane Fellaini. Ikke bare én, men flere.

29-åringen startet karrieren i nettopp Anderlecht. I 2006 gikk han til en av klubbens erkerivaler, Standard Liege. Derfor kom han ikke akkurat hjem til sine egne på Constant Vanden Stock i Brussel.

- Altfor mange uavgjort

- Kampen gjenspeiler litt av sesongen til Manchester United. Det er altfor mange uavgjort, sa Max-ekspert Kjetil Rekdal på direkten.

Returoppgjøret går torsdag i neste uke.

- Du sitter med en følelse av at United har bra kontroll. Men hovmod står for fall, konkluderte Rekdal etter kampen.

Carrick sier:

- De hadde én sjanse og scoret. Vi må bli mer hensynsløse. Så enkelt er det. Dette er ikke verdens undergang. Men vi er bedre enn dette.

Også manager José Mourinho var inne på det samme i sitt intervju med BT sport:

- Vi må drepe kamper. Vi hadde sjansene og kontrollen, men scorer ikke mål. Vi starter med et overtak på Old Trafford. Men vi hadde alle muligheter til å drepe kampen.

Les også: Skandale i Europa League