United-keeper forventer positiv fotball fra Norge

Lei defensive lag.

(Dagbladet.no): Nederland fikk slite mer enn de satte pris på for å kvalifisere seg til neste års EM.

Til slutt endte de på andreplass i gruppa bak Romania, blant annet etter en nervepirrende siste hjemmekamp mot fotballdvergen Luxembourg.

I den kommende VM-kvalifiseringen ser kaptein og veterankeeper Edwin van der Sar fram mot å møte lag som ikke bare ønsker å ødelegge. For selv om mange utlendinger mener norsk fotball handler om fysisk sterke spillere som er godt organisert, tror Manchester United-keeperen på mer severdig fotball i denne kvalifiseringen.

- Lagene vi har blitt trukket mot denne gangen er mindre defensive enn de vi møtte i EM-kvalifiseringen. Alle sammen har til hensikt å spille god fotball. Nederland er naturligvis favoritter, men alle lagene i gruppa vil nok føle at de har en sjanse, sier van der Sar ifølge De Telegraaf.

Annerledes fotball

I EM-kvaliken var Nederland i gruppa med Romania, Bulgaria, Hviterussland, Albania, Slovenia og Luxembourg. Landslagssjef Marco van Basten forventer seg i likhet med van der Sar en annen type fotball mot Skottland, Norge og Island.

- De siste årene har vi stort sett møtt nasjoner fra Øst-Europa. Det er ikke tilfellet nå. Vi står overfor en annerledes type fotball, en mer klassisk fotball, sier van Basten til avisa.

Han rynket ikke mye på nesa etter gårsdagens trekning i Sør-Afrika. Van Basten ser på Skottland som en verre motstander enn Norge, men mener samtlige lag i gruppa har hevet nivået sitt betraktelig.

VAN DER SAR FORNØYD: Nederland fikk slite mer enn forventet mot nasjonene fra Øst-Europa, og scoret bare 15 mål på 12 kamper. Nå ser Edwin van der Sar fram mot å møte lag som ikke er så defensivt orientert. Foto: AP
VAN DER SAR FORNØYD: Nederland fikk slite mer enn forventet mot nasjonene fra Øst-Europa, og scoret bare 15 mål på 12 kamper. Nå ser Edwin van der Sar fram mot å møte lag som ikke er så defensivt orientert. Foto: AP Vis mer

- Skottland var svært uheldige som ikke kvalifiserte seg for EM. Norge var også uheldige som røk ut etter å ha tapt den nest siste kampen mot Tyrkia. Island gjorde det ikke så bra i EM-kvaliken, men de holdt Spania til uavgjort. Vi har også møtt MakedonIa før og vet at det blir tøft, sier han.

Ingen undervurdering

Skottlands sjef Alex McLeish fleipet med at han gjerne ville hatt et gjensyn med Frankrike.

- Jeg ville hatt Frankrike, fordi vi slo dem hjemme og borte - de er lette å slå, sier han ifølge The Herald.

Skottene er kommet litt ovenpå etter de sterke prestasjonene i EM-kvaliken, og McLeish ser det som nødvendig å forsikre om at de ikke kommer til å undervurdere noen av lagene i gruppa.

- Vi må være realistiske, og du kan bare se hvor mye trøbbel vi forårsaket som fjerdeseedet. Vi har ikke råd til å avskrive Makedonia eller Island. Norge har alltid holdt god standard, men det var én eller to grupper jeg var glad vi ikke havnet i, sier McLeish.

United-keeper forventer positiv fotball fra Norge
<B>GOD TREKNING:</B> Skottland-sjef Alex McLeish var fornøyd med gruppa.
<B>FRYKTER SKOTTLAND MER ENN NORGE:</B> Marco van Basten hilste på Åge Hareide etter gårsdagens trekning.
<B>SLITESEIER MOT LUXEMBOURG:</B> Her er laget som startet mot Luxembourg nylig. Øverst fra venstre: Edwin van der Sar, Joris Mathijsen, Danny Koevemans, Mario Melchiot, Wilfried Bouma, Clarence Seedorf. Nederst fra venstre Ruud van Nistelrooy, Giovanni van Bronckhorst, Wesley Sneijder, Demy de Zeeuw, Rafael van der Vaart.