HOLDT NULLEN I GÅR KVELD: Anders Lindegaard (t.v) sto mot West Ham i går, men følger fortsatt på med det som skjer i gamleklubben Aalesund. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY / NTB SCANPIX
HOLDT NULLEN I GÅR KVELD: Anders Lindegaard (t.v) sto mot West Ham i går, men følger fortsatt på med det som skjer i gamleklubben Aalesund. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY / NTB SCANPIXVis mer

United-keeper reagerer på Rekdal-sparking

Lindegaard mener Aafk bør takke treneren.

(Dagbladet): Anders Lindegaard pekte først på Kjetil Rekdal da han i et nettmøte på Manchester Uniteds hjemmeside fikk spørsmål om hvilke personer som har påvirket hans karriere mest.

Tirsdag kveld fikk Rekdal sparken i Aalesund, og i Manchester sitter den danske keeperen og rister på hodet.

Ifølge Sunnmørsposten sliter han med å forstå hvorfor klubben han spilte for i 2009 og 2010 kvitter seg med treneren som har fikset to cupgull siden 2009.

- Med tanke på alt bråket som har vært i klubben, forsto jeg at det måtte skje noe. Men jeg hadde forestilt meg at styret tok til fornuft og skjønte at alvoret handler om mangelen på et bindeledd mellom Kjetil og styret, sier Lindegaard til lokalavisa.

TAKKER REKDAL: I United-nettmøtet sa Anders Lindegard at Kjetil Rekdal var den som gav han sjansen. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
TAKKER REKDAL: I United-nettmøtet sa Anders Lindegard at Kjetil Rekdal var den som gav han sjansen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

Han mener Aalesund burde hentet inn noen med fotballforståelse til å hjelpe Rekdal med driften av klubben, og tviler på at etterfølgeren kan matche resultatene.

- Det er vanskelig for meg å se at klubben skal kunne tiltrekke seg en trener av samme kaliber. Kjetil har tatt klubben fra å være en forening til å bli en profesjonell fotballklubb. I løpet av mine to år i klubben skjedde det mange forbedringer. Jeg tror klubben har mer å takke Kjetil for enn man aner, sier Lindegaard til Sunnmørsposten.

Rekdal stilte til boksignering på Bohemen i Oslo i går kveld. Da kom han med følgende erkjennelse om sparkingen.

. Jeg har ikke sagt noe, men hvis jeg må vil det være at jeg kanskje burde gitt meg før. Før sesongen hadde jeg mål om å ta medalje. Det gikk ikke. Jeg gjorde alt jeg kunne, sa Rekdal.