TABBEMÅL: David De Gea fikk skylda for Blackburns seiersmål på Old Trafford nyttårsaften, da han tapte en duell i feltet. Foto: AP/Jon Super
TABBEMÅL: David De Gea fikk skylda for Blackburns seiersmål på Old Trafford nyttårsaften, da han tapte en duell i feltet. Foto: AP/Jon SuperVis mer

United-keeper ser ballen best på langt hold

Nå vil klubben øyeoperere de Gea.

(Dagbladet): David de Gea ble verdens neste dyreste keeper da Manchester United kjøpte 21-åringen fra Atletico Madrid i fjor sommer.

Da fikk ligamestrene en målvakt med et synsproblem, han er langsynt.

Ifølge The Guardian og Daily Mail skal de Gea få rettet opp synsproblemet ved en laseroperasjon neste sommer.

De Gea har brukt briller utenfor fotballbanen siden han var guttunge, og dytter inn kontaktlinser før han han drar på seg keeperhanskene.

Skyld i ni mål? Keepertalentet har vært benket de tre siste United-kampene, og klubben tror ikke synsproblemet er skyld i at keeperen har sluppet inn mellom seks til ni baklengs mer enn nødvendig i United-buret.

Men ifølge The Guardian må folk med kontaktlinser anstrenge seg når de følger en fotballkamp under kunstig lys, som på Old Trafford.

Det er Uniteds egen optiker som har anbefalt operasjon for keeperen. Også da han spilte i Spania ble en øyeopereasjon vurdert, men den ble utsatt i påvente av at de Geas synsavvik skulle stabilisere seg med alderen.

Daily Mail skriver at de Gea bare har problemer med ett øye.

Mistet plassen Han mistet førstelagsplassen til Anders Lindegaard rett over nyttår, og dansken med fortid i Aafk varsler at de Gea blir bankers i United-burdet.

Men kanskje ikke før i 2022.

- Potensialet hans er enormt, og det er ingen tvil om at han en gang blir Uniteds beste keeper. Min jobb er å sørge for at han ikke får sjansen før jeg legger opp. Det skjer først om ti år, sier Lindegaard.

SKAL STÅ I TI ÅR: Anders Lindegaard har ingen planer om å la de Gea få keepertrøya tilbake i Manchester United. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
SKAL STÅ I TI ÅR: Anders Lindegaard har ingen planer om å la de Gea få keepertrøya tilbake i Manchester United. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer