United kjøper etter VM

United-sjef Alex Ferguson vil ikke tvinges til raske panikkjøp etter årets fiaskosesong.

Tredjeplass i ligaen er ikke godt nok for Manchester United etter tre strake ligaseiere under sir Alex. Nå forsvinner både Ronny Johnsen og Dennis Irwin fra backrekka, mens keeper Raimond van der Gouw frigis.

Dermed må klubben ut på overgangsmarkedet. Navn som Lilian Thuram (Juventus), Alessandro Neste (Lazio), Kevin Hofland (PSV) og Jorge Andrade (Porto) er de heiteste backtipsene for tida.

West Hams David James og Derbys Mart Poom kobles til den reservekeeperjobben i United.

Er du United-fan må du trolig smøre deg med tålmodighet. Klubben kommer ikke til å handle inn stjernenavn før VM er over.

- Det er trolig juli eller august før vi gjør forretninger. Men alle nye spillere skal være med på sesongoppkjøringen, slik at de blir en del av stallen, sier United-direktør Peter Kenyon til Manchester Evening News.

Kenyon innrømmer villig at United skal styrke defensiven.

- Det er riktig å si at vi ser på forsvaret. Der har vi fokuset. Men hvor mange, når og hvor, er ennå ikke tatt stilling til. Vi har ikke hatt formelle samtaler med noen spillere. Vi har ikke startet prosessen, sier direktøren.

Han avviser at United vil bruke VM til å plukke ut sine spillere.

- Våre speidere har kikket ustanselig på spillere i bestemte posisjoner. Det er ikke bare å reise til VM og se hvem som gjør det bra i en turnering på fire uker. Det er noe av det verste du kan gjøre, sier Kenyon.

(Dagbladet.no)

<B>ETTERTRAKTET:</B> Lilian Thuram kan bli United-spiller fra høsten av, dersom ryktene stemmer.