United kjøper for 650 mill.

Alex Ferguson får en pengesekk på 650 millioner kroner før sin siste sesong som United-sjef. Aktuelle navn: Rivaldo og van Nistelrooy. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Helt øverst på lista over forsterkninger står fortsatt PSV-spissen Ruud van Nistelrooy. Han er tilbake etter en alvorlig skade og forbløffer fotballkjennere i Europa. Sist helg nettet han to ganger mot Twente.

- Dette er en kar som har vært ute et år. Måten han spiller på er absolutt forbløffende, sier legenden Johann Cruyff ifølge Daily Mail.

Likevel går United inn i forhandlingene med et nedsatt tilbud på 130 mill. Før nederlenderen ble kneskadd ville United betale 234 mill. Trolig ender prisen midt i mellom.

Tre andre spillere skal også stå på ønskelista til Ferguson: Barcelonas angrepsstjerne Rivaldo, Lazios tsjekkiske midtbanespiller Pavel Nedved og Parmas franske høyreback Lillian Thuram.

Navnene er ikke bekreftet av United, men Ryan Giggs forteller at kraftige forsterkninger var en del av grunnen til at han i går bandt seg til klubben i fem nye år.

- Det kommer nye folk til sommeren. Hvilke posisjoner de skal ha vet jeg ikke, men vi er alle nødt til å være på tærne, sier venstrevingen.

Giggs er ikke overrasket over at Ferguson satser ekstra før han pensjonerer seg som United-manager.

- Det er hans siste sesong i klubben og han vil vinne alt som kan vinnes før han gir seg, sier Giggs som tror laget har godt av nye fjes.

Giggs savner nemlig den magien United hadde da de vant Champions League i 1999.

- Du får en ekstra gnist av nye spillere, og det hjelper.

 • Ifølge italienske Gazzetta dello Sport er Barcelona villig til å selge Rivaldo (29) for 360 mill. kroner. - Jeg skjønner at de vil selge en spiller i min alder, sier han til Tuttosport.

  Vialli til Watford?


  Graham Taylor (56) gir seg som manager i Espen Baardsens Watford til sommeren. Ifølge The Mirror kan erstatteren blir Gianluca Vialli, som har vært arbeidsledig og student siden han fikk sparken i Chelsea i fjor høst. 36-åringen skal være interessert i å jobbe i England etter at han har fullført UEFAs trenerkurs i England. - Jeg lærer noe nytt hver dag, sier Vialli, som også har vært linket til flere italienske klubber.

  Kanchelskis vil «hjem» til Rangers


  Russiske Andrej Kanchelskis (32) er på utlån til Manchester City i Premier League. Men ved sesongslutt vil han hjem til Skottland for å kjempe seg inn på Rangers-laget igjen. - Jeg vil bli i Rangers fordi jeg trives i Glasgow. Men det er ikke min avgjørelse, det bestemmer manageren og styreformannen, sier vingen til klubbens offisielle hjemmeside.

  Speed vil bli i Newcastle


  Fulham er villige til å betale 65 mill. kroner for Newcastles midtbanespiller Gary Speed (31), men møter motstand fra spilleren selv. - Jeg vet ingenting om at Fulham eller Manchester City vil ha meg, men det betyr ingenting. Jeg vil bli i Newcastle, sier waliseren.

  - Tottenham er ingen storklubb


  Britiske finansfolk kommer med dårlig nytt for Tottenham. De mener det er ekstremt farlig for klubben å bruke mye penger på spillere. - Slik er det for klubbene som havner midt på tabellen - og Tottenham er en av dem. På tross av historien deres er det vanskelig for dem å bli virkelig store igjen økonomisk, uansett hvor mye suksess de har hatt, sier William Davies, finansanalytiker ved det anerkjente firmaet Gerrard.

  Millionavtale for Charlton


  Mens de fleste Premier League-klubber tjener store TV-penger, får Charlton sju mill. kroner av lokalradiostasjon Talksport. Kanalen skal sende alle kampene til klubben direkte. - Vi er fornøyd med å kunne annonsere den største avtalen i klubbens historie. Pengene hjelper godt, sier styreformann Richard Murray.

  Henry frykter returkampen


  Thierry Henry scoret utlikningen da Arsenal slo John Carew og Valencia 2-1 på Highbury i går kveld. Men han føler seg ikke trygg foran returen i Spania. - Jeg har erfaring med hvordan slikt er, og jeg vet det blir tøft. Men kanskje vi kan satser på kontringer. Man vet aldri, sier den franske spissen.

 • Kilder: PA, The Mirror, The Sun, Daily Mail og Rangers' hjemmeside.
TSJEKKISK KAPTEIN:</B> Pavel Nedved er stjerne både på det tsjekkiske landslaget og i Serie A-mesterne Lazio.