United kjøper superspiss?

Men det er ikke Wayne Rooney.

Skysports melder at Sir Alex Ferguson begynner å bli ivrig etter å svi av sommerpengene sine. Nå skal han i være i ferd med å slå kloa i Parmas unggutt Alberto Gilardino, og i følge rapportene skal et bud på snaue 210 millioner kroner være lagt inn på den italienske U21-landslagsspilleren.

Ferguson sikler som kjent også etter Wayne Rooney, men mange spekulerer nå i om han blir for dyr for den engelske storklubben.

Presser Parma

Parma-sjef Luca Baraldi ønsker ikke å selge Gilardino, som også er ønsket av Valencia, Roma, Real Madrid og Inter. Samtidig har den italienske klubben voldsomme økonomiske problemer, noe som kan tvinge gjennom et salg.

Gilardino er relativt ukjent for de fleste uten nevneverdig kjennskap til italiensk fotball, men han har en stadig stigende status i hjemlandet. Det er ventet at han vil få sjansen på landslaget til høsten, etter italienernes ydmykende sorti fra EM.

Kjøper mer?

Ferguson skal også være interessert i å knytte til seg tenåringen Guiseppe Rossi fra samme klubb. Han har ikke profesjonell kontrakt, men Parma vil likevel ha en kompensasjon hvis et klubbskifte til England skal være aktuelt.

Fra før av har United brukt 13 millioner pund på Gabriel Heinz og Alan Smith, og at United vil ha enda en spiss kan tyde på at Ole Gunnar Solskjær og Diego Forlans framtid i klubben henger i en tynn tråd.

Nyheten om Uniteds interesse for Gilardino kommer samme dag som det ble kjent at klubben sender en speider for å se Morten Gamst Pedersen i cupoppgjøret mot Lillestrøm.

<B>ETTERTRAKTET:</B> Alberto Gilardino er en sjeldent populær italiener. Nå står han øverst på ønskelista til Manchester United.