United kjøper verdens dyreste forsvarer

LONDON (NTB-AFP): Manchester United åpnet pengesekken på vidt gap i går. Klubben ble enige med nederlandske PSV Eindhoven om kjøp av superforsvareren Jaap Stam. Pris: Nærmere 125 millioner kroner.

Nederlenderne hadde opprinnelig krevd 190 millioner kroner for gullfuglen Stam, som sterkt ønsket seg til den engelske toppklubben. En stund vurderte 25-åringen å gå rettens vei for at PSV skulle senke kravet.

- Vi har kommet til enighet med Eindhoven. Men fortsatt gjenstår mye papirarbeid, så vi har ikke skrevet under på noe som helst ennå, bekrefter United-direktør Maurice Watkins. Han regner med å få klar Stams personlige kontrakt i løpet av uken, slik at nederlenderen kan skrive under på overgangspapirene snarest mulig.

Årets spiller i Nederland slutter seg etter alt å dømme til Old Trafford-klubben like etter sesongslutt i Nederland. Kjøpet betyr at Ronny Johnsen og Henning Berg får ytterligere konkurranse om plassene i et allerede stjernespekket United-forsvar.

- Drømmen hans ble endelig til virkelighet. United har gjort et godt kjøp. Jaap er er en av de beste forsvarsspillerne i verden, sa PSV-trener Dick Advocaat i dag.