United klarer ikke selge finalebillettene

Utrolig, men sant: Tomme seter i Moskva.

(Dagbladet.no) Med Englands to beste lag i Champions League-finalen er det duket for fest i den russiske hovedstaden - og det blir det helt sikkert også.

Men tro det eller ei: Akkurat nå ser det ut til at det kan bli tomme seter på Luzjniki stadion.

Dyre flybilletter og stive hotellpriser får skylda.

- Tenk mer på fansen

Da The Times sjekket med billettkontoret til Manchester United rett før stengetid i går, hadde de fortsatt ikke solgt ut de 21 000 billettene klubben er tildelt. Billetter til 700 og 1170 kroner lå da ute for ordinært salg.

Du trenger altså langt fra noen sesongbillett på Old Trafford får å få kloa i et sete i Moskva.

Problemet for eventuelle etternølere vil nå være å komme seg dit - og få tak i ei seng å sove i.

Hotellprisene i Moskva er fra før veldig høye, og de er ikke akkurat satt ned denne uka. Så dyr blir turen for mange at de rett og slett har latt finaledrømmen bli værende en drøm.

TOMME SETER: Det vil selvfølgelig ikke se helt slik ut på onsdag, men det kan fort bli tomme seter på Luzjniki stadion. Foto: AP
TOMME SETER: Det vil selvfølgelig ikke se helt slik ut på onsdag, men det kan fort bli tomme seter på Luzjniki stadion. Foto: AP Vis mer

- I fjor gikk Champions League-finalen i Aten, på et stadion som ikke var laget for denne typen kamper. Kanskje synet av tomme seter i denne finalen vil føre til at Uefa tenker litt mer på supporterne ved neste anledning, sier Malcolm Clarke i Football Supporters\' Federation.

Billigsalg på nettet

For det skal ikke være mangel på folk å ta av. Få klubber i verden har flere supportere enn Manchester United - og Chelsea har aldri spilt i en Champions League-finale før, så interessen burde være på topp i Vest-London.

Chelsea sier de har solgt alle billettene, men gjennom klubbens hjemmeside lå det tirsdag morgen fortsatt todagerspakker for salg. Samarbeidspartnerne til klubben melder imidlertid om at det er få ledige plasser igjen.

Da Dagbladet.no sjekket London- og Manchester-delen til rubrikknettstedet Craigslist.org-sida i dag tidlig var det mange finalebilletter til salg - og veldig mange av dem selges til pålydende. Det ser rett og slett ut til at folk må kvitte seg med billettene de skaffet seg i gleden over å ha kommet seg gjennom semifinalene.

- Turen til Moskva koster omtrent det samme som neste års sesongbilletter og fans må velge mellom å se én kamp eller alle kampene neste sesong, sier Sean Bones i Manchester United Supporters\' Trust.

Dermed unngår vi kanskje det som var et stort problem i Aten i fjor. Tusenvis av falske billetter var i omløp - noe som førte til at flere med ekte billett ikke kom inn på stadion.

United klarer ikke selge finalebillettene
LANDET I GÅR KVELD: Cristiano Ronaldo og de andre finaledeltakerne kom til den russiske hovedstaden i går kveld.
PÅ PLASS: Supporterne inntok i går Moskva.
IKKE SÅ ETTERTRAKTET: Denne billetten er ikke så ettertraktet likevel.