Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United knuste Chelseas siste tittelhåp

Superveteran Giggs serverte Hernandez og Park.

LETT JOBB: Når du først har evnen til å være på rett plass til rett tid, trenger ikke selve scoringen være så krevende. Javier Hernandez har den evnen og satte inn 1-0 for United i kveld. Foto: Robin Parker, EPA/Scanpix
LETT JOBB: Når du først har evnen til å være på rett plass til rett tid, trenger ikke selve scoringen være så krevende. Javier Hernandez har den evnen og satte inn 1-0 for United i kveld. Foto: Robin Parker, EPA/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester United - Chelsea 2-1 , sammenlagt 3-1.

Chelsea var ute av begge de engelske cupene og ligger håpløst langt bak United i ligaen. I kveld røk siste håp om en tittel for Carlo Ancelottis mannskap denne sesongen, da United vant 2-1 på Old Trafford, og går til semifinalen i Champions League med 3-1 sammenlagt.

Håpet hang selvsagt allerede i en tynn tråd etter at United vant bortekampen 1-0 sist uke.

To lekre målgivende pasninger fra 37-åringen Ryan Giggs var det som skulle til for å klippe den tråden helt over. Eller tre, om vi tar med at han også var tilrettelegger da Wayne Rooney scoret vinnermålet på Stamford Bridge på onsdag.

- Tro. Troen og selvtilliten i laget, var Giggs forklaring da Viasats danske reporter etter kampen spurte waliseren om hemmeligheten til Manchester United, som fortsatt er med i kampen om tre titler denne sesongen.

Treble-drømmen Lørdag spiller de semifinale i FA-cupen mot byrival City.

- Det vil vi ikke snakke om, sier manager Alex Ferguson til Viasat på direkte spørsmål om treble-muligheten.

Men ledsaget av et par av fotballens mest forslitte klisjeer, avslører han det ønsket som er helt selvsagt for et lag som er i klar ligaledelse og i to semifinaler.

- Vi holder beina på bakken og tar kampene som de kommer. Forhåpentligvis får vi det vi ønsker oss.

Og han har grunn til optimisme.

- Vi spiller god fotball, og har spillere som er på vei tilbake etter skader, sier skotten.

Gjestene startet best Chelsea hadde ballen mest og skapte flest sjanser før pause. Men Fernando Torres, Nicolas Anelka og ikke minst Frank Lampard misset på gode muligheter.

Javier «Chicharito» Hernandez viste effektivitet av en helt annen klasse. Han hadde ballen i nettet to ganger før halvspilt kamp, men den første ble annullert for en hårfin offside da han stupnikket inn et flott innlegg fra Wayne Rooney.

Den andre gangen var Ryan Giggs servitør med klinisk presisjon, og Hernandez var igjen helt på - eller over - grensa til offside. Denne gangen lot dommerne tvilen komme ham til gode, og meksikaneren kunne sette 1-0 i åpent mål.

- Det var en fin pasning fra John O'Shea, og Hernandez har vært god i det siste. Jeg visste at om jeg fikk ballen inn i boksen, ville han være der, sier Giggs til Viasat Fotball.

Røde Ramires Didier Drogba, som startet kampen på benken, kom inn i pausen. Han kom bare til en halvgod avslutning før Chelsea ble redusert til ti mann da Ramires fikk sitt andre gule kort etter 70 minutter.

Da så det vanskelig ut for de blå, men Drogba ristet fram en scoring fra øverste hylle av repertoaret sitt. En lekker brystdemping, rask vending og hard, lav avslutning forbi Edwin van der Sar.

Men det gikk bare sekunder før United drepte den nyskapte optimismen hos de blå. Igjen serverte Ryan Giggs, og denne gangen var det Park Ji-Sung han fant umarkert i feltet. Koreaneren dempet på brystet og banket inn 2-1 i kveld, 3-1 sammenlagt.

• Barcelona vant 1-0 borte mot Sjakhtar Donetsk i den andre kvartfinalen i kveld, og er også klare for semifinalen med 6-1 sammenlagt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media