United knuste Leicester. Thorstvedt mener oppvisningen var blant de beste i Premier Leagues historie

- En eksepsjonell omgang.

KNUSTE LEICESTER: Paul Pogba scoret et av Manchester Untieds fire mål da laget briljerte på Old Trafford. Foto: Scanpix
KNUSTE LEICESTER: Paul Pogba scoret et av Manchester Untieds fire mål da laget briljerte på Old Trafford. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Leicester 4-1 (4-0)

(Dagbladet): Med sin første Manchester United-scoring i karrieren, avsluttet milliardmannen Paul Pogba i ettermiddag en sensasjonell første omgang mot Leicester.

De regjerende seriemesterne til Claudio Ranieri ble tidvis fullstendig utspilt av et effektivt hjemmelag på Old Trafford. Mål av Chris Smalling, Juan Mata, Marcus Rashford og nevnte Pogba, alle i løpet av de første 45 minuttene, får TV 2-ekspert Erik Thorsvedt til å beskrive oppvisningen som en av de beste i Premier Leagues historie.

HERJET: Kompisene Paul Pogba og Jesse Lingard med sin helt spesielle feiring etter lagets 4-0-scoring før pause. Foto: Scanpix
HERJET: Kompisene Paul Pogba og Jesse Lingard med sin helt spesielle feiring etter lagets 4-0-scoring før pause. Foto: Scanpix Vis mer

- Tenk hvor mange kamper Old Trafford-publikummet har sett. Selv om man går helt tilbake til da Premier League startet, er dette er en eksepsjonell omgang. Det er veldig spesielt at du hamrer en regjerende mester med 4-0 til pause. Leicester var sjanseløse, sier Thorstvedt i TV 2s studio.

Vraket Rooney

Et av spenningsmomentene i forkant av laguttaket var om Wayne Rooney ville beholde plassen sin i startelleveren etter flere svake prestasjoner over lang tid. Manager José Mourinho hadde konkludert med at laget var bedre tjent med ferdighetene til spanske Juan Mata. Derfor ble den levende klubblegenden og kapteinen vraket.

Trekket vil utvilsomt være omdiskutert i dagene som kommer, men det var også svært vellykket.

Mata var involert i det meste United produserte offensivt, og bidro blant annet med en målgivende pasning i tillegg til scoringen sin.

- Å være tilbake på hjemmebane og slå de regjerende mesterne føles godt. Vi slo dem ikke forrige sesong, men nå har vi gjort det to ganger, sier Mourinho, ifølge Premier Leagues offisielle Twitter-konto.

Pogbas revansje

Involvert var også 23 år gamle Pogba. Franskmannen har fått massiv kritikk etter Uniteds tidligere tapsrekke på tre kamper, som ble brutt med ligacupseieren mot Northampton i midtuka, men i ettermiddag var han periodevis glitrende.

Etter et kontant hodestøt i det lengste hjørnet tre minutter før sidebytte kunne Pogba også ta imot hyllest fra et samlet Old Trafford-publikum.

- Det må være fantastisk for ham å se tribunen reise seg slik, til og med Wayne Rooney gjør det, kommenterer TV 2-ekspert Brede Hangeland.

- Jeg er veldig glad for resultatet og målet mitt. Jeg leser aldri aviser, men det er bare én ting å si: Alt viser seg til slutt, forteller Pogba etter matchen.

Ranieris grep

Med fire baklengsmål på bare en omgang, innså samtidig Leicester-mananger Ranieri at kampen var tapt. Det medførte at stjerneduoen Jamie Vardy og Riyad Mahrez ble tatt av til pause, med visshet om at et nytt Champions League-oppgjør er bare dager unna.

Inn kom blant andre Demarai Gray, som reduserte til 4-1 med en fantastisk scoring i andre omgang.

- I dag var det mye, mye bedre balanse i dette United-laget som gjorde at spillerne kom til sin rett. Dette var noe helt annet enn tidligere, sier Hangeland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer