- United kommer på andre

Ellers er Øyvind Alsaker enig med Dagbladet.nos lesere.

(Dagbladet.no): I morgen starter Premier League og avisene er fulle av forhåndstips.

Vi har spurt de norske supporterklubbene og våre lesere om hvordan de tror det går. Leserne endte opp med Chelsea som vinner foran Arsenal, Liverpool og Manchester United.

Vi spurte Canal+-kommentator Øyvind Alsaker om hva han synes om lesernes tips.

- Jeg ser ikke mange ting jeg ville endret, og er enig i det meste, sier Alsaker til Dagbladet.no.

- Rooneys år

- Det er helt klart en tredelt tabell leserne har satt opp med de fire i toppen, en håndfull i bunnen og flere klubber midt på tabellen. Personlig ville jeg satt opp Manchester United som nummer to, jeg tror de reiser seg etter to svake sesonger. Dessuten tror jeg dette blir en stor sesong for Wayne Rooney. Han og Cristiano Ronaldo er to av de mest spennende spillerne som finnes, mener Alsaker.

Han sier det ikke gitt hvem som gjør det best av de fire i toppen, men har mest tro på Chelsea.

- Det laget som er best til enhver tid vil vinne, og det er i utgangspunktet Chelsea. De kan bytte ut ni spillere uten av laget svekkes nevneverdig, sier Alsaker.

HANS ÅR: Wayne Rooney, Manchester United.
HANS ÅR: Wayne Rooney, Manchester United. Vis mer

- Når det gjelder Arsenal er jeg spent på hvordan de klarer seg uten Vieira, men samtidig blir Arsene Wenger (manager) alltid nummer én eller to i Premier League.

Leserne har gått for tre tradisjonelt store klubber (Everton, Tottenham og Newcastle) på plassene fem, seks og sju.

- Jeg tror Tottenham vil komme høyt opp. De har gode og unge spillere i sentrallinja, samtidig som de har flere rutinerte spillere. Jeg er spent på hvordan Edgar Davids vil takle overgangen til en klubb som ikke er med i toppen. Det beste vil være om han tar det som en utfordring. Jeg tror heller ikke Everton blir noe dårligere enn i fjor.

Wigan med midler

Et lag Øyvind Alsaker har tro på at kan overraske, er Morten Gamst Pedersens Blackburn.

- De kan fort ta en plass på øvre halvdel, og så jevn som serien er blitt kan de da også bli blant de seks beste. De har en av ligaens beste spisser i Craig Bellamy. Han kunne gått inn på hvilket som helst lag i Premier League. Han og Shefki Kuqi kan være de som løser Blackburns offensive problem.

I bunnen tror Alsaker, som Dagbladet.nos lesere, at West Bromwich vil slite.

- De klarer seg ikke nok en gang. Også de nyopprykkede lagene vil slite, og ingen av dem har forsterket seg så mye at jeg har veldig tro på dem. Wigan har nok en fordel fordi de har midler til å forsterke laget, mens Sunderland stoler på samholdet som fikk dem opp i Premier League.

Kommenterer i morgen

I morgen kommenterer Alsaker den første kampen i årets Premier League mellom Everton og Manchester United.

- Jeg har snakket med Edwin van der Sar og Ole Gunnar Solskjær og de sier at Alex Ferguson stresser United-spillerne veldig på at de må begynne å plukke poeng tidlig. United har pleid å komme rundt juletider før, men i år må de være med fra start. Ligamestrene de to siste sesongene har bare tapt én kamp, sier Alsaker.

- Everton er høyt oppe etter fjerdeplass i Champions League-kvalik. Duncan Ferguson scorer alltid mot Manchester United og Wayne Rooney er tilbake på Goodison. Jeg tror det blir en spennende kamp som United vinner.

BLANT DE BESTE: Craig Bellamy, Blackburn (her fra tida i Celtic).
PÅ PLASS: Øyvind Alsaker kommenterer åpningskampen i Premier League mellom Everton og Manchester United for Canal+.
ERFAREN: Edgar Davids, Tottenham.