HODELØST: Paul Scholes ga seg selv vel vide fullmakter i soneforsvarsjobben på bakre stolpe da han stoppet Bobby Zamora med begge hender. Noe annet utfall enn straffespark og rødt kort var uungåelig.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
HODELØST: Paul Scholes ga seg selv vel vide fullmakter i soneforsvarsjobben på bakre stolpe da han stoppet Bobby Zamora med begge hender. Noe annet utfall enn straffespark og rødt kort var uungåelig.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby MelvilleVis mer

United-kortslutning på Craven Cottage

Fullførte kampen med ni mann og 0-2.

||| Fulham - Manchester United 2-0.

(Dagbladet.no): Manchester United er ikke ukjente med å reise seg raskt og slå kraftig tilbake etter tunge nederlag, men mot Fulham så serielederen like blodfattige og apatiske ut som det de gjorde etter Nemanja Vidic' utvisning mot Liverpool - garantert til sir Alex Fergusons grenseløse irritasjon.

Fulham var på alle måter mer sprudlende og mer tente enn sine langt bedre plasserte motstandere fra første spark på ballen, og koblet tidlig et klamt grep om oppgjøret.

- Jeg synes vi var veldig gode i første omgang, sannsynligvis det beste jeg har sett oss spille mot motstand av ypperste klasse, sier en fornøyd Fulham-manager Roy Hodgson.

Etter 18 minutter skulle man få betalt for den offensive innstillingen. Vertene nektet å lette på trykket i United-boksen etter et hjørnespark. Brede Hangeland raget høyest og stusset ballen videre til Bobby Zamora, som satte Edwin van der Sar på virkelig prøve.

Det endte i en retur på hodet til nettopp Zamora, som umarkert på bakre stolpe fikk i vei nok en heading med god retning.

Scholes utvist
Paul Scholes ga seg selv i overkant vide fullmakter med keeper ute av stand til å komme opp i situasjonen og stoppet ballen med begge hender.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed var kampleder Phil Dowd etterlatt med få andre alternativer enn å sende Scholes av banen og gi Fulham et klokkeklart straffespark.

Danny Murphy har erfaring fra Liverpool-tiden med å senke Manchester United fra straffemerket, og dagens forsøk var sikrere enn bankene noensinne har vært da han banket ballen i vinkelen på utsøkt vis.

Med 72 minutter igjen på kampuret, en mann i undertall og ett mål bak i målprotokollen, lå en formidabel oppgave foran Manchester United.

Svak og ensom Berbatov

Laget virket dessuten ikke i stand til å heve seg med en direkte uinspirert Dimitar Berbatov som enslig svale på topp. Bulgareren ble foretrukket foran både Wayne Rooney og Carlos Tevez, men viste seg på ingen måte tilliten verdig med forestillingen han kom opp med før pause.

BRENNSIKKER: Danny Murphy har scoret mot United fra straffemerket tidligere. Dagens forsøk var intet unntak.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
BRENNSIKKER: Danny Murphy har scoret mot United fra straffemerket tidligere. Dagens forsøk var intet unntak.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville Vis mer

Da heller ikke resten av lagkameratene brettet opp ermene og tok tak, var det en United-utgave fjernt fra den mange allerede hadde kåret til ligamester i forkant av forrige ukes pinlige hjemmetap mot Liverpool.

Sir Alex Ferguson var tvunget til å ta grep i pausen, og i tillegg til sannsynlig «hårfønerbehandling» i garderoben, ble Wayne Rooney sendt på banen fra start i annen omgang på bekostning av en direkte svak Berbatov.

Trippelsjanse
Det førte med seg en åpenbar kvalitetsheving i Manchester Uniteds spill, og utover i omgangen begynte sjansene å komme på løpende bånd - den ene større enn den andre.

- Når man leder 1-0 mot et United-lag med ti mann, sniker det seg inn en følelse av at man er nødt til å forsvare seg, selv om det ikke er det man egentlig ønsker å gjøre, konkluderer Hodgson.

Etter 64 minutter var det nærmest et mirakel at Fulham slapp med skrekken da United fikk intet mindre enn tre enorme muligheter til å utligne hjemmelagets ledelse.

• Først kjørte Cristiano Ronaldo rundt med Fulham-forsvaret på venstresiden og fant en umarkert Ji-Sung Park på løp inn i feltet. Koreaneren mottok ballen og forsøkte å sette ballen til side for Mark Schwarzer, men australieren i Fulhams mål avverget mesterlig, men kunne ikke unngå å gi en retur.

• Den endte hos Wayne Rooney, som fyrte av på direkten, men det harde skuddet gikk forholdsvis midt på mål, noe som ga Schwarzer et halmstrå, som han var rask med å klamre seg fast til.

• Rooney gjenvant ballen nok en gang ute på høyresiden, vendte enkelt bort markeringen og slo inn foran mål, bare for å se at Cristiano Ronaldo ikke klarte å få kroppen foran Danny Murphy, som fikk ryddet unna til corner.

Gera-akrobatikk
I stedet for at United skulle få uttellingen de kanskje fortjente dømt ut i fra prestasjonene etter hvilen, skulle det i stedet gå fra vondt til mye verre da Fulham tok en overgang og kjørte en helhjertet kontring framover.

I overtall tre mot to, dyttet ballfører Zoltan Gera ballen ut til Andy Johnson på høyresiden. Fulham-spissen gjengjeldte med en målgivende pasning da han fant Gera sørgelig alene foran mål.

Ungareren brukte en kontrollerende berøring før han på smått akrobatisk vis ekspederte ballen i mål med en saksesparkvariant.

Streng Rooney-utvisning
Ydmykelsen i form av 0-2 var åpenbart ikke godt nok for dommer Phil Dowd, som meget strengt valgte å belønne Wayne Rooney med sitt andre gule kort for ettermiddagen da Rooney først og fremst var opptatt å sette i gang et United-frispark så raskt som mulig.

I stedet tolket Dowd det som et forsøk på å kaste bort ballen i sinne, noe som ikke akkurat roet ned en kokende United-spiss, som rasende marsjerte i dusjen noen minutter tidligere enn lagkameratene.


-  Ballen ble kastet tilbake mot der frisparket skulle tas fra. Traff den dommeren? Nei. Han kastet den fordi han ville få kampen raskt i gang igjen. Hva skal man si til noe sånt? sier Ferguson til MUTV, før han arresterer seg selv en smule.


- Det er ikke noe poeng å snakke om dommeren. Vi spilte ikke godt nok i første omgang til å vinne kampen, og det er derfor vi tapte, konstaterer han selvkritisk.

STRENGT: Phil Dowds avgjørelse om å vise ut Wayne Rooney var en god oppsummering av Manchester Uniteds ettermiddag, hvor det meste gikk galt, men kortet var veldig strengt idømt.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Chris Ratcliffe
STRENGT: Phil Dowds avgjørelse om å vise ut Wayne Rooney var en god oppsummering av Manchester Uniteds ettermiddag, hvor det meste gikk galt, men kortet var veldig strengt idømt.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Chris Ratcliffe Vis mer


- Kan koste
Med to stygge feilskjær fra serielederen to helger på rad, kan man i etterpåklokskapens navn konstatere at ligamesterskap fortsatt ikke deles ut i månedsskiftet februar/mars.

- Dersom man taper kamper i mars og april kan det koste deg. Heldigvis har vi en knapp ledelse i øyeblikket, men det er ikke mye, og jeg håper vi kan komme tilbake til vårt beste etter landslagspausen, sier Ferguson.

Med Liverpool-seier i morgendagens kamp mot Aston Villa på Anfield, vil nemlig ledelsen være nede i ett fattig poeng - med United med fordelen av å ha spilt en kamp mindre.

LEKKERT: Zoltan Gera og Fulham utnyttet overgangsmuligheten de fikk tre minutter før slutt i fullt monn, og avsluttet den på lekkert vis med denne saksesparkvarianten.Foto: SCANPIX/AP Photo/Lefteris Pitarakis
LEKKERT: Zoltan Gera og Fulham utnyttet overgangsmuligheten de fikk tre minutter før slutt i fullt monn, og avsluttet den på lekkert vis med denne saksesparkvarianten.Foto: SCANPIX/AP Photo/Lefteris Pitarakis Vis mer