Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United krever penger fra VM-arrangørene

Sju milliarder på spill.

(Dagbladet.no): Det er ingen ny idé, G14-klubbene har allerede meldt inn sitt krav til det internasjonale fotballforbundet (Uefa).

Nå går også Manchester United ut på egenhånd, som en av de 18 superklubbene som har organisert seg i Europa.

Kravet er det samme, landslagene skal ikke få spillere gratis. Og turneringer som VM skal ikke sko seg på klubbenes stjerner.

- Det er et brennhett tema. Vi tror definitivt at våre spillere utgjør grunnlaget for VMs inntekter. VM skaper et stort overskudd, mens det i realiteten er klubbene som står bak det, sier United-direktør David Gill til The Independent.

Etter dagens regler er må blant andre United betale lønna til stjerner som Rio Ferdinand, Ruud van Nistelrooy og Christiano Ronaldo når de spiller for sine landslag. United-direktør Gill krever ikke full lønnskompensasjon, men synes det bare er rett og rimelig at en større del av VM-kaka går til spillernes arbeidsgivere.

- En del av VM-inntektene burde bli sendt til spillernes klubber, delt likt. På den måten får ligaen i Trinidad og Tobago like mye som vår, sier Gill.

I forrige VM ble overskuddet for Fifa over sju milliarder kroner. Nå planlegger Figa å sikre klubbenes stjerner med forsikringer, men det er neppe godt nok for G14-lagene.

- Vi ønsker ikke å svekke VM-statusen, men denne klubben bruker 80 mill. pund (915 mill. kroner) på lønn, og vi lar noen få spillerne våre gratis, sier Gill.

VIL HA SLUTT PÅ GRATIS-SPILLERE: Manchester United vil ha kompensasjon for Frankrike og Nederlands bruk av Ruud van Nistelrooy og Louis Saha. Foto: Scanpix/Ap
VIL HA SLUTT PÅ GRATIS-SPILLERE: Manchester United vil ha kompensasjon for Frankrike og Nederlands bruk av Ruud van Nistelrooy og Louis Saha. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

• Din kommentar: Fortjener klubbene penger når stjernen spiller med flagget på brystet?

United krever penger fra VM-arrangørene
GILL OG GLAZER: Direktør David Gill sammen med Joel Glazer, sønn av eier Malcolm Glazer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling