United krever penger fra VM-arrangørene

Sju milliarder på spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er ingen ny idé, G14-klubbene har allerede meldt inn sitt krav til det internasjonale fotballforbundet (Uefa).

Nå går også Manchester United ut på egenhånd, som en av de 18 superklubbene som har organisert seg i Europa.

Kravet er det samme, landslagene skal ikke få spillere gratis. Og turneringer som VM skal ikke sko seg på klubbenes stjerner.

- Det er et brennhett tema. Vi tror definitivt at våre spillere utgjør grunnlaget for VMs inntekter. VM skaper et stort overskudd, mens det i realiteten er klubbene som står bak det, sier United-direktør David Gill til The Independent.

Etter dagens regler er må blant andre United betale lønna til stjerner som Rio Ferdinand, Ruud van Nistelrooy og Christiano Ronaldo når de spiller for sine landslag. United-direktør Gill krever ikke full lønnskompensasjon, men synes det bare er rett og rimelig at en større del av VM-kaka går til spillernes arbeidsgivere.

- En del av VM-inntektene burde bli sendt til spillernes klubber, delt likt. På den måten får ligaen i Trinidad og Tobago like mye som vår, sier Gill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer