Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United kunne fått Bebe for én million

Ble forsøkt solgt til engelske klubber.

EUROPEISKE KLUBBER SA NEI: Bebe (t.v) kunne havnet i United allerede i januar, mye billigere, forteller hans tidligere trener. Her er portuguseren sammen emed Mexioco-spiss Javier Hernandes og United-sjef Alex Ferguson (t.h). Foto: AP/Tim Hales)
EUROPEISKE KLUBBER SA NEI: Bebe (t.v) kunne havnet i United allerede i januar, mye billigere, forteller hans tidligere trener. Her er portuguseren sammen emed Mexioco-spiss Javier Hernandes og United-sjef Alex Ferguson (t.h). Foto: AP/Tim Hales) Vis mer

||| • Hvem i alle dager er Bebe? - En sånn type spiss har ikke United

(Dagbladet): Bebe har ikke sparket en ball i Manchester United-trøya, likevel er 20-åringen i ferd med å bli en av Premier Leagues mest omtalte spillere.

Ikke bare spilte han portugisisk 3. divisjonsfotball seinest i sommer, han vokste delvis opp på gata som barn.

Prislappen på den offensive midtbanespilleren ble voksen nok, hele 70 millioner kroner.

I forrige uke dukket det opp meldinger om at 20-åringen nå ikke engang vurderes som god nok for Ole Gunnar Solskjærs reservelag i United. Påstandene fikk manager Alex Ferguson til å fråde.

Samme Ferguson kjøpte Bebe usett, noe slikt er vanligvis uhørt på Old Trafford.

Pengenød Nå viser det seg at Ferguson kunne spart 69 av de 70 millionene, dersom Manchester United hadde slått til på portugiseren i vinter.

Ifølge Daily Mail ble Bebe lagt ut for salg i januar med en prislapp på 1,2 millioner kroner. Årsaken var at Estrela da Amadora var i akutt pengenød.

Det er tidligere Estrala-trener Jorge Paxaio som forteller at Bebe kunne blitt et nytt United-røverkjøp, i stil med for eksempel Ole Gunnar Solskjær og Eric Cantona.

- Vi var desperate etter å få inn penger. Vi sa til alle i England og Europa: «For 150 000 euro kan dere få ham». Men ingen var interesserte. Ingen stolte på ham. Ingen av klubbene var interesserte, fordi han aldri hadde spilt på høyt nivå, sier Paxaio.

Nå er eks-treneren lamslått over hvor Bebe havnet, på tross av han selv beskriver spilleren som «ekstraordinær».

- Jeg håpet vi kunne få solgt ham til en større klubb i Portugal, eller til en middels klubb Europa. Jeg regnet ikke med at han skulle havne i United.

United visste om Bebe? Beges tidligere agent, Goncalo Reis, bekrefter at Bebe ble fallbydd Europa rundt. Til slutt gikk han til Vitoria de Guimaraes uten vederlag, for bare to månder siden.

- Bebe var veldig billig forrige sesong, men så rev vi i stykker kontrakten hans fordi han ikke ble lønnet av Estrela. Derfor ble han gratis.

Agenten hevder United var i kontakt med ham forrige sesong, da Bebe bare kostet én million. Men da hadde klubbens speider ennå ikke sett spilleren.

- Hvis de hadde kikket litt bredere ville de sett ham tidligere, og betalt veldig lite, sier agenten.

Bebe er for tida i Portugal, med U21-landslaget som møter England i morgen kveld.

TRE KLUBBER PÅ TO MÅNEDER: Bebe spilte bare treningskamper for Vitoria Guimaraes, som fikk ham gratis fra Estrela da Amadora tidligere i sommer. Foto: EPA/HUGO DELGADO
TRE KLUBBER PÅ TO MÅNEDER: Bebe spilte bare treningskamper for Vitoria Guimaraes, som fikk ham gratis fra Estrela da Amadora tidligere i sommer. Foto: EPA/HUGO DELGADO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling