KUNNE VÆRT: VMs toppscorer, James Rodriguez, kunne vært Manchester United-spiller nå - om de ikke hadde valgt å heller kjøpe Bebé. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB Scanpix
KUNNE VÆRT: VMs toppscorer, James Rodriguez, kunne vært Manchester United-spiller nå - om de ikke hadde valgt å heller kjøpe Bebé. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / NTB ScanpixVis mer

United kunne fått VMs toppscorer for 50 millioner kroner

Men de valgte heller å kjøpe Bebé.

(Dagbladet): Det spørs om ikke enkelte i Manchester United har angret på én ting underveis i VM:

På at ikke James Rodriguez ble kjøpt til klubben da de hadde sjansen.

Spilleren som i går scoret VMs vakreste mål så langt, sørget for at Colombia tok seg videre til kvartfinalen med to scoringer.

Det var hans fjerde- og femte mål så langt i mesterskapet - som gjør han til VMs toppscorer så langt.

Engelske Guardian skriver at målscoreren kunne ha gått til United allerede som tenåring, og at klubben ble tilbudt å kjøpe han for en relativt billig penge - fem milloner pund - i overkant av 50 millioner norske kroner.

Kjøpte heller Bebé Mellommenn kontaktet speidere på Old Trafford da Rodriguez etablerte seg som en viktig spiller på argentinske Banfield i 2010. Og selv om han ble tilbudt United for bare fem millioner pund, valgte Alex Ferguson annerledes.

Et par uker etter tilbudet, valgte United å bruke rundt 70 millioner kroner på portugisiske Bebé - selv om Ferguson aldri hadde sett ham spille.

Etter to kamper for rødtrøyene, ble Bebé først lånt ut til Besiktas, deretter til Rio Ave, og er nå i Paços de Ferreira - fortsatt på utlån fra United.

Så, da gikk det som det gikk med James Rodriguez. Han gikk til Porto i 2010 for fire millioner pund. Og i fjor sommer fortsatte han til Monaco - for hele 340 millioner kroner.

- Mange som er interesserte United skal ha vært interessert i 22-åringen også vinteren 2013, men da var prislappen blitt for høy, og det samme med utkjøpsklausulen, ifølge Guardian.

Det som gjenstår, er å se hvilken klubb VMs toppscorer går til nå. Han sier selv at han er smigret av interessen fra Real Madrid. Men ifølge hans agent, er ikke den spanske klubben de eneste som ønsker seg den nye yndlingen.

- Jeg har snakket med Napoli, men de er ikke de eneste som følger Rodriguez. Det er mange europeiske klubber som er ute etter ham, så vi får bare se hva framtida bringer. Prisen på ham har utvilsomt økt etter den måten han har spilt i det siste, sier Rodriguez' agent, Aytekin Erayabakan.