SVARTE TV-SKJERMER: Phil Jones (t.v) forteller at Manchester Uniteds spillere ikke fikk rivalens kamper på TV når de selv har kamp samme dag. Foto: AFP  / ANDREW YATES / SCANPIX NTB
SVARTE TV-SKJERMER: Phil Jones (t.v) forteller at Manchester Uniteds spillere ikke fikk rivalens kamper på TV når de selv har kamp samme dag. Foto: AFP / ANDREW YATES / SCANPIX NTBVis mer

United-laget får ikke se City vinne

Stoppes av Ferguson-regler.

(Dagbladet): Kampen om Premier League-tittelen ser igjen ut til å bli en tvekamp mellom Manchester United og regjerende mester City.

I den anledning har manager Alex Ferguson gitt spillerne forbud mot å se City spille mens United-gutta venter på sin egen kamp, skriver Manchester Evening News.

Da City slo Newcastle lørdag sto United-spillerne inne i garderoben på Old Trafford før avspark mot Sunderland. TV-skjermene på veggene var svarte, skrudd av helt bevisst.

VANT I NEWCASTLE: United-spillerne slapp å se Yaya Toure feire sitt 3-1-mål sammen med David Silva, like før avspark i Uniteds kamp. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART
VANT I NEWCASTLE: United-spillerne slapp å se Yaya Toure feire sitt 3-1-mål sammen med David Silva, like før avspark i Uniteds kamp. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART Vis mer

- Vi så ikke City-kampen på forhånd, vi visste ikke at de hadde vunnet. Sjefen visste det nok, men ikke vi. Vi bare konsentererer oss om kampen, det er sjefens regler, sier United-forsvarer Phil Jones til avisa.

Akkurat nå leder United ligaen med seks poeng, og Ferguson vil gjerne beholde eller øke forspranget på byrivalene. Ferguson ønsker ikke ekstra press på sitt eget lag i form av midlertidig, skrumpet ligaledelse.

Mental bagasje - Jeg synes det er fornuftig beslutning. Det kommer ingenting godt ut av å følge med på rivalen. Og hvis City er gode og vinner, som de ofte er, kan det bli negativ bagasje mentalt, sier TV2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Alsaker tror United Ferguson legger noe ekstra i ligagullkampen etter forrige sesongs gedigne nedtur.

- United kunne sagt at de ikke bryr seg om City, men Ferguson er mest dekorerte manageren i England og det er vanskelig å beskylde ham for frykt. Det er nok et veldig fokus i United i år, etter en trofeløs sesong.

Anvendelige Jones mener nettopp borteseieren mot Manchesters lyseblå gir United et løft inn i andre halvdel av sesongen.

- Derbyoppgjøret var en flott prestasjon for oss, men det var bare én kamp. Det er mange kamper igjen, og vi må være klare for dem, sier Jones.

Tøff juleperiode United har tre kamper igjen før nyttår, først tidligmatch borte mot Swansea lørdag.

- Manageren snakker mye om at juleperioden er en av de tøffeste i løpet av en sesong. Det er viktig å ligge godt an ved nyttår. Vi ligger bra an i ligaen nå, men vi må opprettholde den gode formen og sikre at vi blir der, sier Jones til Sky Sports.

United ledet ligaen også i vår, da spiste City opp en ledelse på åtte poeng og vant ligaen på målforskjell. Det har ikke Jones glemt.

- Det vi opplevde den siste dagen var galskap. Vi gikk fra topp til bunn i løpet av ti sekunder. Vi trodde vi hadde klart det, men så hadde vi ikke det likevel.

STRENG: Alex Ferguson ønsker ikke at laget skal tenke på andre enn seg selv før avspark. Foto: AP / Jon Super / SCANPIX NTB
STRENG: Alex Ferguson ønsker ikke at laget skal tenke på andre enn seg selv før avspark. Foto: AP / Jon Super / SCANPIX NTB Vis mer