NEDERLAG: José Mourinho og Manchester United tapte 0-1 for Juventus i går kveld. Foto: NTB scanpix
NEDERLAG: José Mourinho og Manchester United tapte 0-1 for Juventus i går kveld. Foto: NTB scanpixVis mer

Champions League

United-legende: - Jeg blir flau

Nådeløs Paul Scholes etter 0-1-tapet for Juventus.

  • Manchester United - Juventus 0-1

Det ble ingen opptur for José Mourinho og Manchester United da laget tok imot Juventus i går kveld. Spesielt i første omgang var gjestene suverene på Old Trafford.

Det var også da Paulo Dybala sørget for matchvinnerscoringen etter 17 minutter. I natt var det ikke mye trøst å få fra engelske medier for Mourinho og spillerne.

The Sun i dag
The Sun i dag Vis mer

Ekspert for BT Sport - Paul Scholes - var spesielt kritisk til første omgang av Champions League-klinsjen:

- Når United har ballen, ser de nervøse ut. Er Mourinho fornøyd med dette? Kanskje er han det. Hvem vet? Når du ser på, blir du litt flau, sa den tidligere United-spilleren.

- Hvis jeg skal prøve å oppsummere, så var det menn mot gutter, påpekte ekspertkollega Rio Ferdinand.

Juventus hadde ballen 67 prosent av tida i første omgang. Etter pause kom United mer med, blant annet hadde Paul Pogba et stolpeskudd. Men totalinntrykket kan glatt sies med ett ord: Klasseforskjell.

En engelsk Rekdal

Scholes har vært kritisk til Mourinho ved flere anledninger. Det er nesten så man kan omtale ham som Englands svar på Kjetil Rekdal - den gang sistnevnte uttalte seg om Vålerenga som Eurosport-ekspert. Folk i klubben likte det ikke, men de visste muligens innerst inne at han hadde et poeng.

Scholes spilte i United fra 1994 til 2013. Når sitter han på TV og deler ut verbale svingslag.

Juventus med Cristiano Ronaldo i spissen framsto trygge, kompakte og solide i går kveld. Uniteds store problem var fravær av et farlig angrepsspill. Det som også opprører mange supportere, er at Mourinho gir inntrykk av at det er greit å tape for Juventus hjemme på Old Trafford.

Daily Mirror i dag
Daily Mirror i dag Vis mer

Scholes mener likevel at portugiseren er rett mann for klubben:

- Jeg vil ikke bytte ham ut. Han har en fantastisk CV. Han har vært i store klubber og vunnet mange trofeer. Jeg tror han har erfaringen til å snu dette. Det virker som om han har fått et bedre forhold til spillerne de siste ukene.

Men, påpeker Scholes:

- Når du er inne i ditt tredje år som trener, bør du se utvikling år for år. Du må se en måte å spille på, en identitet. Jeg har problemer med å se hva de prøver på.

Engelske papiraviser jobbet på høytrykk i går kveld og har bred omtale av kampen i dag. Daily Mirror skriver at det ble en ydmykende kveld for United i Europa.

- Ronaldos tilbakekomst til Manchester brakte ny elendighet over Mourinho. Han har vunnet Gullballen fem ganger. Han ble hyllet som en helt på slutten da han tok en selfie med en banestormer, skriver avisa.

- Ronaldo gravde et hull i Uniteds Europa-drøm, slår The Sun fast.

- Dette var andre gang siden 2013 at United tapte en hjemmekamp i Europa, melder Express.

Skryter

Mourinho prøvde å ta nederlaget som en mann i natt:

- Jeg må være ærlig: Juventus har kvalitet på et annet nivå. Det er kvalitet, stabilitet, erfaring, kunnskap. Jeg har ingenting å klandre mine gutter for.

Mourinho kom for øvrig gående til Old Trafford før kampen, delvis dekket til av en hettegenser, eller «hoodie» på engelsk. Årsaken var at han ikke ville sitte på med United-bussen, som på grunn av trafikkprobemer brukte 45 minutter fra spillerhotellet. Selv hevdet han å bruke to minutter som fotgjenger.

- Vi spilte en meget god kamp, erklærer Juventus-trener Massimiliano Allegri.

- Etter pause presset United høyere og tvang oss til å gjøre noen feil som ga dem et par sjanser. Likevel vant vi en fullt fortjent seier.

Juventus leder gruppa og har ni poeng. United har fire, og vil trolig kjempe med Valencia om andreplassen som også gir avansement.

Gruppe H
Juventus33006-09
Manchester U.31113-14
Valencia30211-32
Young Boys30121-71