KAN SMILE: Ole Gunnar Solskjær tok sin tiende seier som midlertidig United-manager. Foto: John Walton / Pa Photos / NTB Scanpix
KAN SMILE: Ole Gunnar Solskjær tok sin tiende seier som midlertidig United-manager. Foto: John Walton / Pa Photos / NTB ScanpixVis mer

Ny milepæl for Ole Gunnar Solskjær

United-legende etter ny bragd: - Signer ham!

Manchester United på fjerdeplass etter storseier borte mot Fulham. Rio Ferdinand mener at Ole Gunnar Solskjær bør få jobben permanent.

  • Fulham - Man United 0-3 (0-2)

LONDON (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs tiende seier som midlertidig United-manager er i boks etter at Manchester United vant 0-3 borte mot Fulham.

United står nå med seks strake seire på bortebane i alle turneringer.

Det har ikke skjedd siden mai 2009.

Langt viktigere enn det er derimot det faktum at Manchester United kaprer Chelseas fjerdeplass på tabellen.

De fire øverste plasseringene gir direkte kvalik til gruppespillet i Champions League neste sesong.

- Det føles bra. Det er det vi har ønsket siden Ole kom, vi snakket om topp fire. Vi er der og vi ønsker å forbli der, sier tomålsscorer Paul Pogba til Sky Sports.

De røde djevlene lå hele tolv poeng bak fjerdeplassen da Solskjær tok over.

Innhentingen bidro til at nordmannen i går ble kåret til månedens manager i Premier League i januar.

- Vi var veldig langt bak, nå er vi tilbake blant topp fire. Men det er fortsatt en lang vei å gå. Det kommer noen store kamper, det blir ikke lett. Storkampene vil bestemme hvor vi ender på tabellen, sier Pogba.

På spørsmål om framtida, sier Solskjær til Sky Sports:

- Jeg ser alltid framover. Jeg har fulgt United siden jeg signerte som spiller. Hvem kan produsere og prestere nå, neste år og om to år? sier Solskjær.

- Det er en ung tropp, en spennende tropp. For øyeblikket konsentrerer jeg meg bare om å få oss oppover på tabellen, la oss håpe vi kan bli der og gå enda høyere. Vi må gjøre alt selv og ikke lene oss på noen andre for hjelp oss.

- Signer ham!

Fulham kan vise til en mildt sagt skrekkelig statistikk mot topp seks-lagene i den engelske toppdivisjonen.

London-klubben hadde tapt 22 av de siste 23 møtene mot «The Big Six» siden de slo Tottenham 1-0 i mars 2013 før dagens kamp.

Allerede etter 23 minutter begynte Fulham-fansen å innse at det 23. møtet også ville ende opp med tap etter scoringer av Paul Pogba og Anthony Martial.

I andre omgang sørget Pogba for fransk hat trick da han økte til 0-3 fra straffemerket med sin ellevte ligascoring.

- Signer ham!!! skrev United-legende Rio Ferdinand på Twitter underveis i kampen, og videre siterte United-fansens Solskjær-sang.

Seinere fulgte han opp:

- Vi har fått vårt United tilbake.

- Mourinho hadde rett da han sa at Manchester United kom til å være tilbake blant topp fire etter nyttår, skriver BBC-ekspert Gary Lineker på Twitter.

- Han er en klar favoritt til å få den jobben, konstaterte TV 2-ekspert Jesper Mathisen ved kampslutt.

Skadetrøbbel

EN FAVORITT: I forkant av Manchester Uniteds kamp mot Leicester var United-supporterne Dagbladet snakket med enig om én ting: At Ole Gunnar Solskjær bør få beholde jobben som manager. Video: Christian Monge Hugsted / Dagbladet Vis mer

Forventningene er store før den første kampen i åttedelsfinalen i Champions League mot Paris Saint-Germain, men Ole Gunnar Solskjær har manet spillerne sine til å ta én kamp om gangen.

Og før den tid var altså Fulham på Craven Cottage siste hinder.

- Det er i kampene hvor det er forventet at man vinner at karakteren til spillerne blir avslørt. Kan vi fokusere på hva som er viktig, det vil si den neste kampen? Fans kan snakke om andre kamper, som trener må du tenke på framtida, men spillerne bør bare tenke på den neste, sa Solskjær til Uniteds hjemmeside før oppgjøret.

Lagoppstillingen bar preg av Solskjærs planer før PSG-oppgjøret. Formspissen Marcus Rashford startet på benk, mens midtstopper Victor Lindelöf var ikke med i troppen.

Begge sleit med mindre skader.

Fransk festfotball

Claudio Ranieris menn ga fansen håp tidlig i kampen for Fulham skjøt ut av startblokkene på Craven Cottage.

Angrepsrekka Luciano Vietto, Aleksandar Mitrovic og André Schürrle kom alle til store sjanser før fem minutter var spilt, men ingen av forsøkene gikk på mål.

Og når Fulham bommet, viste Paul Pogba, Anthony Martial og Manchester United hvor dødelig effektive de kan være.

Ander Herrera vant ballen i returrommet. Spanjolen sendte ballen videre til Anthony Martial på venstrekanten, som igjen fant Pogba på løp.

Franskmannen smalt ballen i det nærmeste hjørnet fra skrått hold bak en feilplassert Sergio Rico i Fulham-målet.

Knappe ti minutter seinere doblet de rødkledde etter nok et brudd på midtbanen.

Herrera og Phil Jones samarbeidet og vant ballen på midtbanen. Sistnevnte spilte ballen opp til Martial som satte på turboen.

Franskmannen dro seg forbi to Fulham-forsvarere og satte ballen sikkert i det høyre hjørnet til Rico.

- Martials mål er ren kraft og selvtillit. Han har ikke noen intensjon om å sendte ballen videre, han tenker bare på å score. Det minnet meg om Thierry Henry. Han er bare en briljant spiller, sa tidligere United-spiller Louis Saha i Sky Sports studio.

0-2 etter 23 minutter, som også var stillingen til pause.

Fransk hat trick

SOLSKJÆR: Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø mener det er fire grunner til at Ole Gunnar Solskjær har lykkes som manager i Manchester United. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Fulham-stopper Maxime Le Marchand viste seg ikke fra sin beste side ved verken 0-1- eller 0-2-scoringen til Manchester United.

Etter 65. minutter ble franskmannens dag på jobben enda verre da han la Juan Mata i bakken innenfor egen sekstenmeter.

Paul Pogba var sikker fra ellevemetersmerket.

Med det var seieren i boks for United, og Ole Gunnar Solskjær så sitt snitt til å hvile både Pogba og Martial.

Scott McTominay, som kom inn for førstnevnte, var nære 4-0 med en heading, men ballen strøk tverrliggeren.

Tidligere Liverpool-spiller Ryan Babel fikk kampens siste store mulighet da han fikk stå alene fra én meters hold på et innlegg, men nederlenderens skudd ble stoppet av metallet.

PSG neste

Manchester United ligger nå på fjerdeplass på tabellen.

De fire øverste plasseringene gir direkte kvalik til gruppespillet i Champions League.

Chelsea, som i skrivende stund har ett poeng mindre enn United, skyves ned på femteplass. London-klubben har derimot spilt én kamp mindre, men den hengekampen er mot ingen ringere enn Manchester City i morgen.

London-klubben vil gå forbi Manchester United så lenge de unngår tap ettersom de har bedre målforskjell.

I neste kamp tar Manchester United imot Paris Saint-Germain på Old Trafford tirsdag klokka 20.45.

Bookmakerne anser PSG som favoritter til å avansere, men det franske stjernegalleriet stiller med et redusert mannskap.

Superstjerna Neymar mister begge kampene på grunn av en skade. I tillegg er det usikkert om midtbaneelegant Marco Verratti blir klar til oppgjøret.