Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United-legende mener Klopp feilet foran pressen

TV 2-Wikestad: - Stor fallhøyde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyske Jürgen Klopp (48) holdt i formiddag sin første pressekonferanse som Liverpool-manager.

- Når jeg sitter her om fire år, vil jeg si at vi vant en ligatittel, sier Klopp fra podiet.

TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad mener Klopp er tvunget til å sikte høyt.


- For det første er det dette fansen vil høre. Han gir det fansen vil ha og må ha høy målsetting og tro på seg selv. Personlig ville jeg ikke satt penger på at han vinner ligaen innen fire år.  Han gjør også fallhøyden stor. Men jeg tror Klopp er riktig mann for Liverpool nå, sier Wikestad til Dagbladet.

Manchester Uniteds keeperlegende Peter Schmeichel er skeptisk til Klopps utspill om å vinne serien innen fire år.

- Hans første feil? Andre har lovet det samme. Det er ikke så lett mister Klopp, skriver Schmeichel på Twitter.

- Fem-seks klubber Liverpool har ikke vunnet ligaen siden 1989/90-sesongen. Det håper klubben og fansen det skal bli en forandring på.Og Klopp virket offensiv i sitt første møte med den britiske fotballpressen.

- Fem eller seks klubber i Premier League kan vinne tittelen. Det er et problem. Vi må starte først. Vi må spille vårt spill, vise selvtillit og fortjene at folk stoler på oss. Det er viktig at spillerne føler at de kan nå forventingene til de andre klubbene. Vi må forandre tvilerne til å troende. Vi skal ikke tenke på penger, bare tenke på fotball, sier Klopp.

FEILET: Peter Schmeichel mener Klopp ikke burde uttalt seg om ligatittel. Foto: NTB Scanpix
FEILET: Peter Schmeichel mener Klopp ikke burde uttalt seg om ligatittel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

TV 2-Wikestad mener at Klopp er en manager som gir Liverpool et momentum.

- Nå må han bruke dette for alt det er verdt. Klubben er i en posisjon der det ikke er langt opp til Champions League-plassene (3p bak Palace), sier Wikestad.

- Hvor langt unna er Liverpool å være tittelutfordrer?

TROR PÅ KLOPP: TV 2s Kasper Wikestad.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TROR PÅ KLOPP: TV 2s Kasper Wikestad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Med tanke på spillermateriellet er Liverpool en klubb som handler for å havne på en topp fire-plassering. Liverpool og Tottenham er i den kategorien. Problemet er at de konkurrerer mot lag som handler for å vinne ligaen, sier Wikestad og sikter til Chelsea, Manchester City, Manchester United og Arsenal.

- Tar tid Wikestad fortsetter:

- Liverpool er et godt stykke unna å vinne ligaen akkurat nå, men navnet Klopp kan hjelpe klubben til å hente spillere som de ikke kunne fått tidligere. Jeg tror Klopp kan få inn spillere som kan utvikle seg til store stjerner i Liverpool, sier Wikestad.

- Hvordan tror du Klopp passer i Liverpool?

- Jeg tror Klopp har en spillestil som passer bra. Det handler om hvordan Liverpool skal opptre i Premier League. Men jeg tror ikke klubben har riktige spillere til å ta det helt store steget foreløpig. Det kan ta tid. Klopp kjenner ikke ligaen eller klubben skikkelig ennå. Det er ikke bare å komme og vinne Premier League, sier Wikestad.

- Hvilke spillere i dagens spillerstall kan passe i Klopps system?

- Spillere som Daniel Sturridge, Coutinho og vingbackene Alberto Moreno og Nathaniel Clyne er spillere jeg tror Klopp vil nyte godt av. Samtidig kan det hende at James Milner passer bedre inn i Klopps system, enn han gjorde under Brendan Rodgers. Jeg er mer skeptisk til de trege forsvarsspillerne som Martin Skrel, sier Wikestad.

Liverpools første kamp under Jürgen Klopp er borte mot Tottenham lørdag om ei uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!