United-legende mener Ronaldo-salget er vulgært

Sir Bobby Charlton er rystet.

FJORÅRETS VERDENSENER: Manchester United må nå erstatte spilleren som i fjor ble kåret til verdens beste i alle kanaler, Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS
FJORÅRETS VERDENSENER: Manchester United må nå erstatte spilleren som i fjor ble kåret til verdens beste i alle kanaler, Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERSVis mer

|||(Dagbladet.no) Manchester United-legenden sir Bobby Charlton mener pengegaloppen i fotballen heller mot galskap, men han synes ikke det var feil av rødtrøyene å selge Cristiano Ronaldo.

Han er heller ikke overrasket over Ronaldos sterke ønske om å spille for Real Madrid.

- Han forlater oss fordi han som ung gutt drømte om å spille for Real Madrid. Han går med vår velsignelse. Vi er veldig takknemlige for at han scoret mål, spilte godt og bidro for Manchester United, sier Charlton ifølge The Times.

Lettere sjokkert
Klubbene er enige om en overgangssum på 824 millioner kroner - noe som gjør portugiseren til tidenes dyreste fotballspiller. Ronaldo og stjerneagent Jorge Mendes forhandler nå med hovedstadslaget om de personlige betingelsene, og han forventes å skrive under i løpet av relativt kort tid - selv om han nå er på ferie i Las Vegas.

ØNSKES VELKOMMEN: Real Madrid-fans har allerede trykket Ronaldo på ryggen - men får han 7-eren? Foto: STELLA PICTURES
ØNSKES VELKOMMEN: Real Madrid-fans har allerede trykket Ronaldo på ryggen - men får han 7-eren? Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Og selv om Charlton ikke er rystet over at klubben mister stjerne nummer én, er han lettere sjokkert over at Real Madrid er villig til å betale over 800 millioner kroner for hans tjenester.

- Det er en enorm sum penger og litt vulgært. Men sånn er businessen er jeg redd, og vi har forpliktelser som et selskap, sier den tidligere verdensmesteren (1966).

Selv om det ikke er sånn at overgangsbudsjettet til sir Alex Ferguson nå nesten har økt med en milliard, vil han uansett ha mer handlekraft denne sommeren, på grunn av Ronaldo-salget. Charlton tror skotten kommer til å gjøre noen smarte innkjøp de neste ukene.

- Han er virkelig god til å vurdere spillere og han er modig. Det er derfor han har hatt så stor suksess, sier han.

GUTTEDRØMMEN: Sir Bobby Charlton har forståelse for at Cristiano Ronaldo følger guttedrømmen sin. Foto: REUTERS
GUTTEDRØMMEN: Sir Bobby Charlton har forståelse for at Cristiano Ronaldo følger guttedrømmen sin. Foto: REUTERS Vis mer

Zidane: - United blir bedre
Sir Bobby Charlton er ikke den eneste legenden som tror United kan komme styrket ut av dette. I den andre enden av denne overgangen sitter nemlig Zinedine Zidane, en annen verdensmester (1998).

Franskmannen er nå rådgiver for gamleklubben Real Madrid, og han mener rett og slett at United vil bli bedre uten Cristiano Ronaldo.

- Ja, Manchester United mister en av de tre beste spillerne i verden, men med pengene de får kan de faktisk ende opp med en bedre og mer balansert stall, sier han ifølge Manchester Evening News.

Ferguson tråler nå det europeiske markedet for potensielle Ronaldo-erstattere - og han ser også etter rene spisser, siden det foreløpig er usikkert hva som skjer i Carlos Tevez-sagaen.

- BLIR BEDRE: Real Madrid-rådgiver Zinedine Zidane tror Manchester United blir bedre uten Cristiano Ronaldo. Foto: AFP
- BLIR BEDRE: Real Madrid-rådgiver Zinedine Zidane tror Manchester United blir bedre uten Cristiano Ronaldo. Foto: AFP Vis mer

- Hvis de investerer pengene godt - og det er jeg sikker på at de vil gjøre - så kan de bli bedre enn forrige sesong, sier Zidane.