Premier League

United-legende reagerer: - Forteller alt

Ole Gunnar Solskjærs visjon for Manchester United hylles i England. Men uten resultater er han sårbar for kritikk.

1-1 MOT SOUTHAMPTON: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United klarte ikke å ta tre poeng denne gangen heller. Foto: NTB scanpix
1-1 MOT SOUTHAMPTON: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United klarte ikke å ta tre poeng denne gangen heller. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Southampton - Manchester United 1-1

SOUTHAMPTON (Dagbladet): - De har holdt nullen én gang på 19 kamper. Det forteller alt. United må ta kommandoen, sier klubblegenden Rio Ferdinand.

- De ser svake ut på dødballer. De har ikke fått det til i forsvar, påpeker den tidligere midtstopperen, og viser til Southamptons 1-1-utlikning lørdag. Nok en gang ble Victor Lindelöf knust i en hodeduell, denne gang mot dansken Jannik Vestergaard.

Ferdinand er ekspert på BT Sport og raljerer over spillere som tror de gjør United en tjeneste ved å spille for klubben. Han er fornøyd med «daukjøttet» som sparkes ut.

- Jeg tror vi må avskrive United de neste to åra. Solskjær trenger fire eller fem overgangsvinduer. United kommer til å være bak Manchester City, Liverpool, Chelsea og Tottenham, sier eksspiller Paul Scholes til Premier League TV.

Sjuendeplass

Dette er bare to av reaksjonene etter 1-1 mot Southampton i går. Etter fire kamper er fasiten fem poeng og sjuendeplass. Opp til serieleder Liverpool er det sju poeng. Manchester City, på andreplass, er fem poeng foran.

Det er en tøff start for Solskjær. Han får ikke som Ronny Deila i Vålerenga fire år, med ordene om at «vi har tro på prosjektet». Poenget er at engelskmennene elsker nordmannens visjon om å bygge et nytt lag med unge spillere - fortrinnsvis engelskmenn. Men han er avhengig av progresjon og resultater. Minimum fjerdeplass - den viktige Champions League-plassen - og turneringen der en storklubb som United hører hjemme.

1-2-tapet hjemme for Crystal Palace sist helg - og 1-1 mot Southampton - er ikke godt nok, selv om laget har spilt mye bra fotball og dominert kamper. Hva når de møter Liverpool, Manchester City, Tottenham og Arsenal?

Jo, laget slo Chelsea 4-0. Men London-klubben er ikke som før under ledelse av tidligere storspiller Frank Lampard.

POGBA-FOKUS 1: Paul Pogba har fortsatt planer om å bli Real Madrid-spiller, skriver Sunday Mirror. Å forlenge kontrakten med United er ikke aktuelt, ifølge avisa.
POGBA-FOKUS 1: Paul Pogba har fortsatt planer om å bli Real Madrid-spiller, skriver Sunday Mirror. Å forlenge kontrakten med United er ikke aktuelt, ifølge avisa. Vis mer

På grunn av den kommende landslagspausen får Solskjær legge mer fundament i treningsarbeidet. Et tap for Southampton ville vært krise for stemningen rundt laget de neste 14 dagene.

- Lider

Selv om Manchester City vant 4-0 over Brighton i går, er det United som dominerer spaltene i et par av de engelske søndagsavisene. Fokuset er på Paul Pogba.

- Han ser ut som en spiller som lider, skriver Sunday Mirror.

- Basert på innsatsen på St. Mary's Stadium i går, så det ut som om mannen som kostet 89 millioner pund heller ville vært et annet sted. I sterk kontrast til energien, handlekraften, arbeidsmoralen og entusiasmen til de unge spillerne på Solskjærs lag - som Daniel James, Aaron Wan-Bissaka og særlig Scott McTominay - var Pogba anonym og fraværende i mesteparten av kampen. Kanskje straffebommen mot Wolverhampton fortsatt spiller inn.

PÅ RETT VEI: - Vi tror på det vi gjør, sier Ole Gunnar Solskjær. Her fra Manchester Evening News, som har delt baksida mellom City og United.
PÅ RETT VEI: - Vi tror på det vi gjør, sier Ole Gunnar Solskjær. Her fra Manchester Evening News, som har delt baksida mellom City og United. Vis mer

Samuel Luckhurst i Manchester Evening News slakter Victor Lindelöf:

- For andre gang på ei uke ventet svensken på at ballen skulle møte ham og ikke omvendt. Det resulterte i et mål for Southampton. Denne gangen var det tydelig: Southamptons Jannik Vestergaard steg til vers og reduserte Lindelöf til den sjenerte forsvarsspilleren han var den første sesongen i United.

Luckhurst fortsetter:

- Tagikomisk var dette en hodeduell som ville vært en rutine for Chris Smalling, som nå er i Roma. Dette er laget Ole Gunnar Solskjær har satt sammen: Uforutsigbart og ikke til å stole på.

DAILY STAR SUNDAY: Fokus på Paul Pogba og at han blir i Manchester United inntil videre.
DAILY STAR SUNDAY: Fokus på Paul Pogba og at han blir i Manchester United inntil videre. Vis mer

I tillegg til Pogba-fokus tar Daily Star Sunday for seg Zlatan Ibrahimovic (37).

- Zlatan tilbake til Manchester United? Jo mer du tenker på det, jo mindre latterlig er det, mener Jeremy Cross.

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT: ...venter ikke forgjeves. United-fansen ventet utenfor klubbens treningsanlegg for å få et glimt av - og kanskje sågar et bilde med - spillerne. Reporter/video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Marcus Rashford er 21 år, Anthony Martial 23, Daniel James 21 og Mason Greenwood bare 17. Ibrahimovic kan fortsatt score mål. Han har scoret 46 mål på 49 kamper i det amerikanske ligaen MLS. Og han kan bringe like mye til bordet utenfor banen.

November

Zlatans kontrakt med Los Angeles Galaxy går ut i november:

- Solskjær sier at alderen taler imot ham. Men dette kan også være hans største fordel. Hvor er tilstedeværelsen til dagens lag? Hvor er den naturlige lederen som bidrar med aura? Svaret er at han ikke er der.

Dette i skarp kontrast til spilleren Dagbladet omtalte i papiravisa fredag ...

DAGBLADET FREDAG: George Best herjet i Manchester United på 60- og 70-tallet. At han elsket å ta en drink med fansen etter kampene, gjorde ham ikke mindre populær.
DAGBLADET FREDAG: George Best herjet i Manchester United på 60- og 70-tallet. At han elsket å ta en drink med fansen etter kampene, gjorde ham ikke mindre populær. Vis mer
Tabell
Liverpool440012-312
Manchester C.431014-310
Leicester42206-38
Crystal Palace42113-27
West Ham42116-77
Arsenal32014-46
Manchester U.41217-45
Sheffield U.41215-55
Chelsea41216-95
Tottenham31115-44
Burnley41125-64
Everton31111-24
Southampton41124-64
Newcastle41123-54
Bournemouth41125-84
Brighton41124-74
Wolverhampton30302-23
Aston Villa41034-63
Norwich41036-103
Watford40132-81