Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United-legenden om van Gaal: - Han må få arbeidsro

Gir sin støtte til United-treneren før kveldens skjebnekamp.

 HAR TROA: Peter Schmeichel har tillit til at Louis Van Gaal vil gjøre suksess i Manchester United. Foto: NTB / Scanpix.
HAR TROA: Peter Schmeichel har tillit til at Louis Van Gaal vil gjøre suksess i Manchester United. Foto: NTB / Scanpix. Vis mer

Manchester United-legenden Peter Schmeichel mener manager Louis van Gaal må få arbeidsro. Hvis van Gaal får tid til å utvikle ideene sine ytterligere, tror dansken på suksess. 
Van Gaal har fått mye kritikk for måten United spiller på, men Schmeichel forsvarer nederlenderen. Keeperlegenden maner til tålmodighet blant United-fansen.

- Når vi (klubben) valgte en type som Louis van Gaal, som har en stor personlighet og et stort ego, valgte vi også en ny måte å spille fotball på, sier dansken.

- I en periode, mens van Gaal bygger opp laget igjen, må vi akseptere en annerledes spillestil. En stil som kanskje ikke er Uniteds måte å spille på, legger Schmeichel til.

Han poengterer at van Gaals mål i fjor var å kvalifisere seg til mesterligaen. Det klarte han.

- Denne sesongen er målet å gjøre det bedre enn i fjor. Og laget gjør det foreløpig bedre, sier dansken.

Senere i kveld spiller United borte mot Wolfsburg i mesterligaens gruppe B. Der må «De røde djevlene» trolig vinne for å avansere fra gruppespillet. Med poengtap er Manchester-laget avhengig av at PSV avgir poeng hjemme mot CSKA Moskva.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media