Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United-legendene rykket ned

Håpet ute for Birmingham og West Bromwich.

(Dagbladet.no) Som spillere var Bryan Robson og Steve Bruce en viktig del av Manchester Uniteds storhetstid på 90-tallet. Men igjen er det blitt bevist at suksess som spiller ikke er noen garanti for å lykkes som trener.

I dag rykket begge ned med hvert sitt lag - Bruce med Birmingham, Robson med West Bromwich - uten at sistnevnte en gang var i aksjon.

Duoen trengte hjelp fra Wigan, som møtte dumpekandidat Portsmouth hjemme på JJB Stadium.

Det fikk de ikke - etter at to mål fra Mwaruwari og Taylor snudde 0-1 til 2-1 for Portsmouth.

0-0 hjemme mot Newcastle var dermed ikke tilstrekkelig for Birmingham, som må ta den tunge veien ned i Championship etter fire år i det mest fornemme selskapet.

Birmingham mente seg snytt for straffe i sluttminuttene etter at en ball traff en Newcastle-spiller i hånda. Dommeren viste imidlertid ingen medlidenhet, og da Mikal Forsell misbrukte en kjempesjanse i sluttminuttene var det snipp, snapp, snute.

Michael Owen gjorde for øvrig comeback i Newcastle-trøya etter fire måender på sidelinja - samme dag som mannen som skulle lede Englands angrep i VM, Wayne Rooney, skadet seg stygt.

Pompey-manager Harry Redknapp var tydelig rørt etter at laget hans hadde sikret fornyet Premier League-kontrakt. Redknapp - som hadde Judas-stempel blant supporterne før han returnerte til Portsmouth i desember - innrømmer at tilbakekomsten har vært tøff.

NEDRYKKS-KOMPISER: Steve Bruce og Bryan Robson er gode venner fra tida i Manchester United. I dag rykket begge ned med sine respektive klubber.
NEDRYKKS-KOMPISER: Steve Bruce og Bryan Robson er gode venner fra tida i Manchester United. I dag rykket begge ned med sine respektive klubber. Vis mer

- Det har vært verdt det. Men det har vært vanskelig, særlig i starten. Det er ingen hemmelighet at jeg og Milan (Mandaric, Pompey-eier) har kranglet mye, men vi skværet opp og hans viste stor karakter ved å hente meg tilbake.

- Jeg tror han følte at klubben var fortapt, og tok en råsjans med meg. Jeg er utrolig lettet for at jeg kom tilbake, og at vi er gode venner igjen, sier Redknapp.

<B>DEPPET:</B> Birmingham-spillerne ble sittende utslått på matta etter 0-0 hjemme mot Newcastle. Resultater betyr at laget spiller i Championship neste år.
<B>SKADEFRO:</B> Aston Villa tapte 1-3 mot Liverpool, men Villa-fansen jublet likevel etter kampslutt. Grunnen er selvsagt at byrival Birmingham rykket ned.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media