- United leier inn Falcao for 10 millioner euro

Superspiss til Premier League.

• «Deadline day»: Overganger minutt for minutt fram til midnatt

(Dagbladet): To uavgjorte og ett tap i Premier League-starten har virkelig fått United-eierne i Glazer-familien til å åpne lommeboka.

I dag virker det klart som at superspissen Radamel Falcao skal spille for de røde djevlene i sesongen som kommer.

Nyhetsbyrået PA og en rekke britiske aviser melder at kolombianeren leies inn fra Monaco den kommende sesongen. Pris for leieavtalen: Cirka 12 mill. pund.

Franske medier opererer med en leiesum på 10 millioner euro - og 55 millioner euro dersom United ønsker å bruke opsjon på kjøp.

- En av verdens beste spisser C More-kommentator Magnar Kvalvik fulgte Falcao meget tett da kolombianeren var Atletico Madrid-spiss.

TIL PREMIER LEAGUE: Radamel Falcao er tilbake fra kneskaden som hindret VM-spill. Nå meldes han på vei bort fra Monaco med kurs for Nordvest-England. Foto: AFP  / JEAN-SEBASTIEN EVRARD / NTB SCANPIX
TIL PREMIER LEAGUE: Radamel Falcao er tilbake fra kneskaden som hindret VM-spill. Nå meldes han på vei bort fra Monaco med kurs for Nordvest-England. Foto: AFP / JEAN-SEBASTIEN EVRARD / NTB SCANPIX Vis mer

- Det er ingen tvil om at han er en av verdens beste spisser, og det er litt latterlig at han ikke spiller Champions League. Og nå blir det en sesong til uten, hvis han skal til United, sier Kvalvik til Dagbladet.

- Er han bedre enn Uniteds spisser Wayne Rooney og Robin van Persie?

-  Jeg vil påstå at han er bedre enn Rooney. Det er litt vanskelig å vurdere han mot van Persie - siden de ikke har samme type ferdigheter. Falcao er helt der oppe.

Falco har vært koblet til storklubber i hele sommer, og tvitret i helgen at Madrid var neste reisemål.

- En drøm går i oppfyllelse. Heia Madrid! tvitret han - før han seinere slettet oppdateringen.

Lørdag var plutselig storscoreren ute av Monacos startoppstilling mot Lille, og dermed fortsatte ryktene om at han han skulle selges for overgangsvinduet stenges natt til tirsdag.

I dag tidlig ble det kjent at Monaco, som kjøpte han for omlag 60 millioner euro, tilbød både Manchester United og City å overta spissen. Ved et kjøp var prisen 55 millioner pund.

Også Arsenal har vært nevnt som Falcaos neste klubb.

52 mål på 68 kamper
Falcao har scoret mål på bestilling i flere år. Før overgangen til Monaco i fjor sommer noterte han seg for 52 nettkjenninger på 68 kamper for Atletico Madrid på to sesonger.

Også i Porto bøttet han inn mål, hele 41 på 51 kamper. Et slikt scoringssnitt matches bare av to herremenn i La Liga - Cristiano Ronaldo og Leo Messi.

Nå setter han mest sannsynlig kursen for Old Trafford, der han skal konkurrere med blant andre Robin van Persie og Wayne Rooney om en plass i Luis van Gaals angrep.

Feilfri
Kvalvik beskriver Falcao som en tålmodig og smart spiss.

- Falcao er en type som er bortimot feilfri i feltet. Han er ikke noe fyrtårn av en spiller, men likevel god på hodet. Avslutningene hans går alltid på mål, og han skaffer seg rom slik at han alltid kommer til skudd, sier C More-eksperten og legger til:

- Han går ikke sur uten å komme til sjanser etter 80 minutter, han vet at han kommer til en til slutt.  Han har gode bevelger og plasseringsevne.

- Er han rask?

- Han rykker ganske bra. Han er vanskelig å følge, og så er han heller ikke noen egosistisk type. Hvis han har en makker, så prøver han å finne han.  Han er en type som det er behagelig å ha på laget, han er seriøs og målrettet.