Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjærs tøffe valg

United Light er risikosport

Det tette kampprogrammet får Ole Gunnar Solskjær til å kjøre United Light i Europa League. Han skal passe seg.

IKKE GODT NOK: Ole Gunnar Solskjær gorde seks forandringer på laget som slo Chelsea 2-0 i London mandag kveld. Han måtte det på grunn av mange omstendigheter. Men Europa League blir stadig vanskeligere, og manageren må prioritere. Det laget her er i hvert fall ikke godt nok til å gå hele veien til finalen, trofeet og Champions League 2020/2021. Foto: Reuters/NTBScanpix
IKKE GODT NOK: Ole Gunnar Solskjær gorde seks forandringer på laget som slo Chelsea 2-0 i London mandag kveld. Han måtte det på grunn av mange omstendigheter. Men Europa League blir stadig vanskeligere, og manageren må prioritere. Det laget her er i hvert fall ikke godt nok til å gå hele veien til finalen, trofeet og Champions League 2020/2021. Foto: Reuters/NTBScanpix Vis mer
  • Club Brugge-Manchester United 1–1 (1–1)

RESULTATET ER ABSOLUTT til å leve med, ingen nye spillere ble skadet, og sånn sett var denne turen til Belgia et lite pust i bakken for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær. Det hjelper også å se at Bruno Fernandes, selv om han ble hvilt i 81 minutter, synes å være en strålende signering.

Manchester United trenger kreativitet mot etablert forsvar.

Portugiseren som kom sent i januar gir dem det.

MANCHESTER UNITED HAR brukt 34 spillere på sju kamper så langt i Europa League. Det er mange, og det har sine grunner. For det første er han blitt tvunget til det gjennom en rekke skader. For det andre må manageren balansere seg gjennom det ekstreme kampprogrammet. Men herfra er Ole Gunnar Solskjær nødt til å velge sine slag med omhu på de internasjonale torsdagens laget spiller seg til.

Jo lenger opp i rundene de går, jo skarpere bør laget hans være.

SÅ LENGE DET er liv er det håp, forteller trøsten. Så lenge Manchester United lever i Europa League er det derfor mulig å drømme om finalen og trofeet som skal ha sin eier i Gdansk 27. mai, det som gjør Premier League-plasseringen uvesentlig, og åpner døra for Champions League 2020/2012. Men Ole Gunnar Solskjær er ikke den eneste PL-manageren som har den muligheten krysset av og lagret et eller annet sted i tankene og disposisjonene for resten av sesongen.

Det samme gjelder for Mikel Arteta i Arsenal, akkurat nå nummer ti i Premier League, sju poeng bak fjerdeplassen og fire bak Manchester United.

Og for Nuno Espírito Santo i Wolverhampton, to poeng foran Arsenal på åttendeplass.

MEN DET ER langt til Gdansk. Sju kamper for å være helt presis. Først skal Ole Gunnar Solskjær og Manchester United hjem til Old Trafford og rydde opp etter det akseptable resultatet i Brugge. Går det greit er det ytterligere tre cuprunder før finalelagene er klare. Det er selvfølgelig ikke den ypperste kvaliteten på de 32 lagene som per dato fortsatt henger med i turneringa, det er tross alt torsdagsgjengen vi snakker om, ikke Champions League, men likevel er det fortsatt mange snubletråder å se.

Ajax (topplaget i Nederland), Inter (tre i Italia), Sevilla (fem i Spania), Bayer Leverkusen (fem i Tyskland) og Roma (fem i Italia) for å nevne de skarpeste.

Derfor er Ole Gunnar Solskjær nødt til å ri sine to hester med litt strammere tøyler enn til nå.

Prioriteringene av det ene foran det andre – Premier League foran Europa League eller omvendt – er noe han må lære seg å sjonglere på veien.

DE 17 NESTE dagene spiller Manchester United fem kamper av betydelig betydning. Søndag kommer Watford til Old Trafford i Premier League. Torsdag til uka er det returkamp mot Club Brugge. Og mellom Everton (B) 1. mars og Manchester City (H) 8. mars, spilles femte runde i FA-cupen borte mot Derby 5. mars.

Ole Gunnar Solskjær trenger alle mann på dekk.

ALLE VAR IKKE der på Jan Breydel Stadion i Brugge. Manchester United Light er rett og slett ikke gode nok til å kommandere en motstander på dette nivået i turneringa. Uten de beste på banen møter Ole Gunnar Solskjærs mannskap sitt eget nivå i en 16-dels finale i Europa League.

Men det er ingen krise, Manchester United lever – både i Premier League og Europa League med tanke på Champions League neste sesong.

Om enn ikke i beste velgående.

Hele Norges coronakart